SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, MEDICIN

Her skal du betale 40 pct. mere for kopimedicin

Flag 16-02-10 ~Et minuts læsning · 161 ord

Det er forholdsvist dyrt at købe medicin i Norge, når det drejer sig om den såkaldte kopimedicin, som er fuldt funktionsdygtige efterligninger af de oprindelige præparater.

I Norge koster kopimedicin i gennemsnit 40 pct. mere end i Danmark. Faktisk er kopimedicin billigere i Danmark end i noget andet skandinavisk land, lige som de danske priser på kopimedicinviser ligger i bund på europæisk plan. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Apotekerforening har lavet.

Foreningen bag undersøgelsen forklarer prisforskellen med, at Danmark har et system, som giver mere konkurrence blandt medicinalfirmaerne om at levere den billigste kopimedicin til apotekerne. I Danmark holder apotekerne således hver 14. dag en licitation, hvor producenterne af kopimedicin skal byde ind, hvis de vil levere. Samtidig er de danske apoteker ifølge loven tvunget til at sælge kunderne det billigste præparat, som opfylder kravene på en recept.

Prisforskellen betyder, at nordmændene betaler DKK 350 mio. mere for deres kopimedicin end danskerne i løbet af året, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: