KULTUR, FRITID, ØKONOMI, OVERNATNING

Her får du verdens billigste overnatning på hotel

Flag 26-10-10 ~2 minutters læsning · 220 ord

Riga er den billigste by i verden at bo på hotel i. DKK 444 koster en hotel-overnatning i gennemsnit i den lettiske hovedstad, fremgår det af det verdensomspændende Hotel Price Index, som webstedet hotels.com har lavet for første halvår af 2010.

Dermed overtager Riga førstepladsen fra den baltiske søster-hovedstad Tallinn i Estland. Årsagen er, at det er blevet 14 pct. billigere at bo på hotel i Riga siden den forrige opgørelse, mens hotel-priserne i samme periode er steget med 8 pct. i Tallinn. Derfor må Estlands hovedstad nu tage til takke med tredje-pladsen i sammenligningen med en gennemsnitspris på DKK 504 for en hotelovernatning.

Bangkok skyder sig ind mellem de to på andenpladsen. Her koster det i gennemsnit DKK 449 at tage en nat på et hotel.

Det procentvise prisfald på Rigas hoteller matches kun af én enkelt by i verden - nemlig Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Her er faldet blot sket fra et højere niveau, så en hotel-overnatning nu koster i gennemsnit DKK 927 i ørken-metropolen.

København lander også blandt de byer, hvor det er blevet billigere at sove på hotel. Her er prisen i gennemsnit faldet med 6 pct. siden forrige opgørelse til DKK 855. Det er dog stadig alt for dyrt til at indbringe en plads blandt verdens 20 billigste hotelbyer, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: