BOLIG, KVALITET, ENERGI

Regeringen bestemmer, hvornår varmen skal tændes

Flag 06-11-10 ~Et minuts læsning · 184 ord

I det nordlige Kina er det ikke dig alene, der bestemmer temperaturen i din bolig ved at gå hen til din radioator og dreje enten op eller ned for termostaten. Landets regering har et stort ord at skulle have sagt. Det er nemlig regeringen, der gennem den lokale varmeforsyning beslutter, hvornår der skal ledes varmt vand ud i varmesystemet i de enkelte boliger.

Mens Berlingske Tidendes Beijing-korrespondent sidder og skriver sin temperatur-beretning, har Beijings Kontor for Varmeforsning endnu ikke skønnet det nødvendigt at åbne for ventilerne. Resultatet er, at skribenten sidder og ryster af kulde sammen med de 22 millioner andre borgere i hovedstaden.

I skrivende stund er der nemlig kun ca. 10 graders varme om dagen, og om natten bliver temperaturerne en-cifrede. Alligevel har lederen af varmeforsyningen besluttet, at varmen først skal sluttes til på et tidspunkt mellem den 1-11-10 og 14-11-10. Og kun hvis den gennemsnitlige temperatur kommer under 5 grader.

Derfor vides det ikke, om Berlingskes skribent fortsat kan sidde i sin bolig og se sin ånde, og om han fortsat må gå i skiundertøj og sove med tæpper på dynen.

Skribentmail: