BOLIG, FINANSIERING, BOLIGKØB, EJENDOMSSKAT

Ejendomsskat i storbyer

Flag 12-05-10 ~Et minuts læsning · 209 ord

Ejendomsskat har nu fundet vej til det kommunistiske Kina. Når verdensudstillingen Expo 2010 er slut i Shanghai, indfører landets regering ejendomsskat i Shanghai, Beijing, Chongqing og Shenzhen.

Samtidig har regeringen med virkning fra april 2010 gjort det umuligt for førstegangskøbere på det kinesiske boligmarked at låne mere end 70 pct. af en boligs værdi, hvis den er på mere end 90 kvadratmeter.

Bolig nummer to kan indbyggerne kun låne 50 pct. til - og det vel at mærke til dobbelt rente. Denne regel gælder også, selv om køberen har solgt sin første bolig. Endelig har bankerne fået ret til helt at afvise lån, hvis en person har brug for finansiering til sin tredje bolig.

Stramningerne har allerede fået bolighandelerne til at falde med 80 pct. i hovedstaden, ligesom handelen med boliger er faldet kraftigt i Kinas øvrige 20 største byer.

De strammere regler for boliglån rammer dog kun kineserne til en vis grad. De har nemlig tradition for at betale en stor del af deres bolig kontant. De seneste fem år har indbyggerne i gennemsnit kun haft behov for at låne 25 pct. af købesummen på deres boliger. Men aktuelt har låne-delen dog netop passeret de 50 pct., og det er første gang siden 2003-2004, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: