VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, REVISORER

Verdensrekord i beskatning af små virksomheder

Flag 20-04-10 ~2 minutters læsning · 223 ord

Italien er det værste land i verden at etablere en lille virksomhed i, hvis du gerne vil betale så lidt som muligt i virksomhedsskat.

En virksomhed af typen A/S, ApS eller lignende med 60 ansatte skal alt i alt betale 22,9 pct. i skat i støvlelandet, og det er mere end noget andet lande i en sammenligning med 183 lande verden over, som den internationale revisionsvirksomhed PricewaterhouseCoopers (PWC) har lavet.

Danmark, som ellers går for at beskatte virksomheder lempeligt, kommer overraskende ind som verdens næstværste land rent skattemæssigt at drive en mindre virksomhed i. Her er den gennemsnitlige skatteprocent for små virksomheder på 22,0 pct., mens virksomheder af samme størrelse f.eks. kan slippe med ast betale 16,4 pct. i skat i nabolandet Sverige.

Sveriges selskabsskat ligger ellers et par pctpt. høere end den danske, som er på 25. Men skatteklimaet er alligevel mildere for små virksomheder i broderlandet totalt set, fordi der bl.a. er bedre muligheder for afskrivninger og fradrag hinsidan, fortæller Susanne Nørgaard, der er skatteekspert i PricewaterhouseCoopers.

I Danmark kan en virksomhed således afskrive 25 pct. en maskines værdi det første og, 25 pct. af restværdien året efter - og så fremdeles. I en række andre lande kan virksomhederne afskrive deres anskaffelser langt hurtigere, og det er med til at trække den totale skatteprocent for virksomhederne ned, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: