BOLIG, STATISTIK, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER

Salget af ferieboliger er decimeret

Flag 10-09-08 ~2 minutters læsning · 303 ord

Tidligere købte flere hundrede danskere hvert år en feriebolig i Grækenland, men salget er faldet kraftigt. Især fra 2007 til 2008. Nu ligger antallet vel på 110 af det tidligere niveau. Sådan lyder vurderingen fra John Andersen, der er adm. direktør i ejendomsmæglerfirmaet SunshineWorld, som har solgt ferieboliger i udlandet gennem 20 år.

Flemming Østergaard, direktør hos ejendomsmæglerfirmaet ADventureHomes, ser det på samme måde. Hans firma sælger udelukkende ferieboliger i Grækenland, og det har 100 danske familier stående i køberkartoteket. Problemet er blot, at familierne ikke tør købe for tiden, og derfor nærmer firmaets salg sig et rundt nul her i 2008.

Hos en tredje ejendomsmægler med græske ferieboliger på programmet, RealMæglerne Beier & Trane på Frederiksberg, opfatter man det græske boligmarked som en hendøende forretning. Nichen er efterhånden så lille, at ejendomsmæglerfirmaet er ved at lægge de græske boliger på hylden.

Salget af ferieboliger til danskerne er generelt gået ned, men det græske marked er ekstra hårdt ramt, mener ejendomsmægler Brian Trane fra firmaet på Frederiksberg.

En mulig forklaring på danskernes faldende interesse for at købe ferieboliger i Grækenland kan være, at boligpriserne i landet er steget kraftigt, siden salget af boliger til udlændinge blev givet fri i 2001. Dog er prisstigningerne aktuelt begyndt at løje lidt af, fordi udbudet er stort, og englænderne ikke længere har råd til at købe ferieboliger i Grækenland.

Derfor forventer John Andersen fra SunshineWorld, at danskerne igen begynder at købe græske ferieboliger. Men det bliver nok først i 2009 eller måske 2010, vurderer han.

RealMæglerne tror ikke, at danskerne for alvor begynder at købe ferieboliger i Grækenland igen, men ADventureHomes deler John Andersens optimisme på sigt. Det vil dog ikke kun være Kreta, som løber med opmærksomheden til sin tid. En bolig i nærheden af hovedstaden Athen kan også blive interessant, vurderer Flemming Østergaard i artiklen.

Skribentmail: