BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, STEMMERET

Hvad kan der gemme sig bag en annonce om bolig til salg?

Flag 16-08-06 ~3 minutters læsning · 563 ord

Ofte kan det være svært, at forestille sig hvilke farer, der kan gemme sig bag diverse uprofessionelle ejendomsmægleres salgsannoncer. Derfor vil jeg hermed komme med eksempler på annoncer, der endnu den dag i dag, kan ses på Internettet og hvor der gemmer sig grimme overraskelser for en seriøs interesseret køber.

Hvorledes man undgår sådanne huse, er bl.a.,at bruge en pålidelig advokat, som man er blevet anbefalet og som undersøger alle forhold ved husets papirer. Der burde ikke være forskel på advokater, men det er der!

In the area of Exopoli we are offering for sale a detached house of 100 s.m. in a terraced plot of 500 s.m.. The house consists of a studio with open plan kitchen, living room, bedroom of 70 s.m. and bathroom, plus a guest room which consists of one main room with kitchen and bathroom. The property also offers a garage and several verandas with astonishing , unobstructed views of the surroundings area. On the veranda there are also a bar-b-que and independent kitchen and bathroom.Price : 216.300,00 €

Dette hus er ved at blive solgt til et dansk par. Siden det blev bygget for ca.10 år siden, er det blevet solgt 3 gange. Først med de danske købere, blev det opdaget af en god advokat, at tegningerne på huset og det faktiske hus, som står i dag, ikke stemmer overens overhovedet. Man havde i sin tid lavet en tegning på et hus der skulle bygges, men besluttede, at bygge et andet slags hus end det der var godkendt af byggetilladelseskontoret ud fra tegningerne. Derfor er huset i dag ulovligt, idet det ikke er godkendt af de offentlige myndigheder. Det danske par forsøger, at få huset godkendt med dertil store omkostninger økonomisk og tidsmæssigt.

In a village called Drapanias 36 klm. westside of Chania we are offering for sale a detached house of 102 m 2 set on a plot of 1.500 m 2 full of different kinds of trees. The house consists of open plan kitchen, dinning and sitting area, three bedrooms and the bathroom. The verandas aroundf the building cover area of 175 m2 offering view to the surrounding area. The house is in very good condition.Price : 129.500,00 €

Dette hus var der et dansk par, som ville købe. Huset og jorden viste sig, at være på i alt 700 m2 og ikke de nævnte 1.500 m2.

Ud af de 700 m2 er de 100 m2 taget fra naboen i sin tid. Yderligere 200 m2 er ikke på sælgers kontrakt og derfor skulle en familie bestående af 18 medlemmer underskrive før de m2 kunne tilføjes til købers kontrakt.

Efter 3 måneder viste det sig, at der var 3 familiemedlemmer, der ikke ville skrive under. Og pga. en regnefejl mellem de tidligere græske Drahmer, som sælger havde opgivet prisen i og euroen, måtte ejendomsmægleren meddele, at prisen var 138.000 euro i stedet. Der var ikke lavet nogen skriftlig prisaftale mellem sælger og ejendomsmægleren.

Dette er en meget forkortet udgave af nogle af de problemer, som opstod i løbet af de 8 måneder, som de danske interesserede købere måtte igennem, inden prisen blev 10.000 euro mere og de afslog et køb. Annoncen kan endnu den dag i dag ses på Internettet til 10.000 euro mindre end sælger ønsker og større m2!

Kilde:

Fastboende dansker med 16 års erfaring på Kreta og er ejendomsmægler på den græske ø.

Skribentmail: