PENSION, OPSPARING, JURA, REGLER, KRIMINELLE, PENGE

Snart slut med at gemme penge på klippen

Flag 20-07-16 ~Et minuts læsning · 202 ord

Fra 1-1-2017 er det ikke længere muligt at gemme penge væk på en konto på Gibraltar. Det følger af en aftale om udveksling af bankdata, som 51 lande er gået med i.

Når aftalen træder i kraft, er en bankkonto på Gibraltar stadig en privatsag, som ingen andre kan stikke deres næse i. Det nye er, at banken skal sikre sig, at pengene på kontiene er deklarerede.

Hvis du har et indestående på mere end EUR 50.000, kan tingene bringes i orden ved at udfylde og indlevere en såkaldt Formular 720. Det er ganske gratis. Til gengæld kan der vanke en kæmpe bøde, hvis du har så mange penge stående på Gibraltar, uden at du har deklareret dem med formularen. Det fortæller Christian Bjørløw, der de seneste 7 år har været direktør for Jyske Bank på Gibraltar.

Bankdirektøren ser den nye regel som en fortsættelse af EU’s linie fra 2006, da banker fik påbud om at opgive kundernes renteindtægter i det land, hvor de er residenter. Den nye aftale omfatter ikke bare landene i EU - men også en række andre lande. Og Christian Bjerløe forventer ifølge artiklen, at de nye regler med tiden bliver bredt ud til alle lande i verden.

Skribentmail: