VIRKSOMHED, ØKONOMI, VIRKSOMHEDSETABLERING

8 af 10 ansættes på korttids-kontrakt

Flag 13-09-13 ~Et minuts læsning · 185 ord

Det er efterhånden blevet så dyrt og besværligt både at ansætte og fyre medarbejdere i Frankrig, at 8 ud af 10 franskmænd i dag ansættes på tidsbegrænsede kontrakter. Det er ny rekord.

Samtidig stiger arbejdsgivernes andel af de sociale ydelser, som bl.a. går til forsikring, sygdom og ferie. Resultatet er, at prisen for arbejdskraft er vokset med 10,7 pct. inden for de seneste 12 måneder. Det fortæller iværksætteren Guillaume de Thomas til France 24, som er en fransk nyhedskanal.

Guillaume de Thomas er indehaver af en række internetfirmaer og en slags swingerklubber. Desuden har han stiftet foreningen «Les Tondus», som betyder «de barberede». Det er en forening for iværksættere, der er blevet så trætte af at betale arbejdsgiverafgifter til staten, at de er holdt op med at betale dem. Siden juni 2013 har 70.000 små og mellemstore virksomheder stoppet betalingen af sociale ydelser i Frankrig.

Dem, der tilhører «Les Tondus», sætter et mærkat op på vinduet i deres virksomhed. Her står, at de kunne ansætte en medarbejdere mere eller hæve lønnen med 5 pct., hvis arbejdsgiverafgifterne blev sat ned med 13, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: