PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, FOLKEPENSION, FØRTIDSPENSION, KAPITALPENSION

Beskatning af danske pensioner

Flag 22-10-02 ~2 minutters læsning · 277 ord

Mange danskere vælger at flytte til sydeuropa, når de når til pensionsalderen. Årsagerne er mange - bedre klima, bedre hospitalsvæsen, bedre madvarer, billigere leveomkostninger etc. - og ikke mindst, lavere beskatning af lønindkomst og pension.

Når det drejer sig om egne pensioner (f.eks. rate- og kapitalpension), er det normalt ikke svært at finde frem til de nødvendige oplysninger om hvorledes disse bliver beskattet i Frankrig. Men, når det drejer sig om folkepension og førtidspension, er det så som så med oplysningerne.

Hvis man er ferm til fransk, kan man gå ind på nedenstående links og selv beregne sin skat.

http://www2.finances.gouv.fr/calcul_impot/2002/

http://www2.finances.gouv.fr/calcul_impot/2002/complete/calc_c_p01_data.htm

Der er dog visse spørgsmål man ikke får svar på. Hvis man f.eks. har både en offentlig førtidspension og en førtidspension fra eget pensionsforsikringsselskab (en sådan pension kan også udbetales til ens børn indtil det fyldte 18 år), hvorledes beskattes dette så i Frankrig?

Det der i dag i Danmark kaldes førtidspension, var det som tidligere hed invalidepension (for den del af disse førtidspensioner, som er helbredsbetinget).

For mellemste og højeste førtidspension gælder, at der udbetales et skattefrit tillæg. Bortfalder dette skattefrie tillæg ved flytning til Frankrig?

Bortfalder børnepengene ved flytning til Frankrig?

Denne hjemmesides meget venlige, og hjælpsomme, webmaster - Jan Larsen - har opfordret mig til at lægge disse links yud til brug for andre interesserede. Dette er hermed gjort.

Nu mangler jeg så blot, at de meget kyndige ud i det franske vender tilbage med meldinger om, at mine spørgsmål så sandelig også let kan besvares ved hjælp at ovenstående links. Det glæder jeg mig til.

De bedste hilsner til alle de som allerede nyder tilværelsen i Frankrig.

À bientôt - j’espère

Steven