BOLIG, STATISTIK

Ældre overhales af yngre og iværksættere

Flag 11-09-06 ~Et minuts læsning · 190 ord

Det er ikke længere de 55-65 årige med fokus på at nyde deres otium, som dominerer blandt de danskere, der køber bolig i Sydfrankrig. Faktisk er det kun 10 pct. af de danske huskøbere, der passer på den beskrivelse. De danske huskøbere i Sydfrankrig er simpelthen blevet godt 10 år yngre i gennemsnit. I hvert fald hvis man gør klienterne hos den danske ejendomsmægler Anne Mette Wienberg-Hansens klienter til målestok.

De typiske danske huskøbere i Sydfrankrig er i dag 40-55 år. I mange af tilfældene er børnene blevet teenagere, og det har givet spillerum til at købe drømmehuset. I andre tilfælde har køberne eget firma - med deraf følgende frihed til at bo og arbejde en del af tiden i Sydfrankrig.

De selvstændige er ofte iværksættere i IT-branchen eller inden for liberale erhverv og service, og denne gruppe kommer ikke kun fra Københavns-området men fra hele landet.

Desuden benytter de danske huskøbere ikke blot deres sydfanske hus om sommeren - men hele året. Godt hjulpet på vej af, at det ofte er billigere at flyve til Sydfrankrig end at køre over Storebæltsbroen i bil, fortæller Anne Mette Wienberg-Hansen i artiklen.

Skribentmail: