INVESTERING, ØKONOMI, BOLIGEJENDOMME

Har tabt over en mia. DKK på et par år

Flag 27-11-09 ~Et minuts læsning · 211 ord

Danskere har investeret omkring DKK 2 mia. i kriseramte Dubai inden for det seneste par år, og mellem 60 og 70 pct. af pengene er tabt, fordi investeringerne har været meget spekulationsprægede.

Tabene er resultatet af ekstrem grådighed, lyder vurderingen fra Anders Marcus. Han er partner i selskabet Obton, som er en af de ramte selskaber.

Obton har oprindelig investeret en kvart milliard danske kroner i ubebyggede projekter, men engagementet er nu bragt ned på DKK 125 mio., og direktøren regner med, at firmaet har likviditet frem til, at markedet vender.

Aldana, et af de andre danske investeringsfirmaer i Dubai, forhandler i øjeblikket med developere i ørkenstaten for at få udskudt betalinger og begrænset projekter. Falder forhandlingerne ikke godt ud, vil selskabet stå i store problemer.

Det er ikke til at sælge vores projektejendomme i Dubai, erkender Jesper Krarup, der er direktør i Aldana.

Estatum Dubai, et datterselskab af konkursramte Estatum, er også ramt. Her ser det ud til, at ejerne af obligationer bag et hotelprojekt i Dubai har tabt deres penge.

Til gengæld lider selskabet Dubaiin , endnu et dansk firma med ejendomsinvesteringer i Dubai, ikke større overlast som følge af krisen i Dubai. Selskabet har næsten udelukkende købt eksisterende ejendomme med sikre lejekontrakter i ørkenmetropolen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: