POLITI, KRIMINALITET, STATISTIK

I top med kriminalitet

Flag 09-12-09 ~2 minutters læsning · 215 ord

Risikoen for at blive udsat for kriminalitet er helt i top i Irland sammenlignet med andre EU-lande. Det fremgår af rapporten «Burden of crime in the EU», som EU udsendte i 2005.

Rapporten sammenligner 18 EU-lande med hensyn til, hvor stor en del af befolkningen over 16 år, der har været udsat for forskellige typer kriminalitet. Den kommer frem til, at 22,1 pct. af irerne har været udsat for kriminalitet i løbet af et år, og det dækker blandt andet over røverier, tyverier, vold m.m.

Det næstmest kriminelle land i undersøgelsen er Storbritannien, hvor 21,0 pct. bliver udsat for kriminalitet i løbet af et år. Danmark kommer ind som det femtemest kriminelle land. Her bliver 19,3 pct. af befolkningen udsat for en kriminel handling i løbet af et år.

2,3 pct. af irerne er if’ølge undersøgelsen udsat for et indbrud i løbet af et år. Her ligger Danmark f.eks. højere med 2,8 pct. på andenpladsen, mens England er det mest indbrudshærgede land i sammenligningen med 3,3 pct. ramte om året.

Også inden for vold og trusler topper Storbritannien listen. 5,4 pct. af englænderne er udsat for den slags i løbet af et år. Herefter følger Irland med 4,9 pct., mens Danmark indtager sjettepladsen ud af de 18 lande med 3,4 pct., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: