REJSE, TRANSPORT, ØKONOMI, ADVOKATER, FONDE, PROJEKTER

Rejsebureau stævner Rejsegarantifonden for 1 mio. kr.

Flag 02-09-11 ~Et minuts læsning · 175 ord

Ejer af det tidligere rejsebureau Østeuropa Rejser er vred over Rejsegarantifondens ageren ved dets konkurs i 2009 og kræver nu millionerstatning. Fonden blev stævnet torsdag – retssagen kommer næste år. Polskfødte Joanna Misiewicz Krogsgaard med en universitetsuddannelse i turisme åbnede i 1991 Østeuropa Rejser med fokus på bl.a. rejser fra Danmark til Polen. Hendes rejsebureau kom i efteråret 2009 i likviditetsproblemer – og en ”uskøn alliance mellem Østeuropa Rejsers bankforbindelse (Jyske Bank, red) og Rejsegarantifonden førte til, at Østeuropa Rejser måtte lukke,” hed det i redegørelse fra Joanna Krogsgaards advokatfirma torsdag på pressemøde i København.

På pressemødet kom mange beskyldninger mod Rejsegarantifonden – hvorfor der nu er udtaget stævning og krav om erstatning på en million kroner. ”Det var skandaløst, at Østeuropa Rejser kom under konkurs,” hed det bl.a. fra advokatfirmaet Christian Harlang, der repræsenterer Joanna Misiewicz Krogsgaard.

”Det er særdeles mærkværdigt, at Rejsegarantifonden var fødselshjælper for konkursen i Østeuropa Rejser og skandaløst af fonden medvirkede til nedkøringen af Østeuropa Rejser. Retssagen vil få alle kort på bordet,” sagde advokat Michael Bjørn Hansen fra advokatfirmaet.

Skribentmail:

Mere info: http://www.takeoff.dk/news/21700