REJSE, TRANSPORT, GENERELT, IT, FONDE, PROJEKTER

Se hele Danmark gennem forruden på et tog !

Flag 25-12-11 ~2 minutters læsning · 310 ord

Danmark fra togsiden - i HD

Kan ses på Computer i hele verden, link nederst !

Nu er der en enestående mulighed for at se hele Danmark, som det ser ud gennem forruden på et tog. Se det her på siden i HD-kvalitet.

Man sætter et kamera op i forruden på et tog, der kører gennem landskabet, og så filmer man ’bare’ turen. Idéen er norsk og er blevet et kæmpehit. Nu bliver idéen fortolket i en dansk version, når DR HD i juledagene sender 10 film med masser af jernbanespor og smuk dansk natur – filmet i HD-kvalitet af et kamera, der sidder fast i forruden på et lokomotiv, som kører gennem landet. De ti togfilm sendes fra 23. december til 31. december, hvor klassiske togstrækninger bliver sendt i deres uredigerede og fulde længde fra morgenstunden på DR HD.

Et con amore projekt

De ti togfilm er i høj grad resultatet af et con amore-projekt for de to DR medarbejdere - journalist Karen Nielsen og producer Torsten Egesten, som har fået passet arbejdet med filmene ind ved siden af deres almindelige arbejde i DR.

  • Vi blev inspireret af de norske optagelser fra Bergens-banen, som blev lavet i forbindelse med banens 100 års fødselsdag. Syv timers film fra Oslo til Bergen i strålende snelandskab. Det er ubeskriveligt smukt, fortæller journalist Karen Nielsen fra DR Nyheder, som er den ene halvdel af duoen, der står bag de nye togfilm.

  • Jeg sad faktisk og så et par timer af Bergensbanen-filmen uden at falde i søvn, og det var sådan helt tranceagtigt, forklarer producer Torsten Egesten, der er den anden halvdel af tog-duoen.

Den begejstring de delte ved Bergensbanen-filmen udløste den tanke, at det tilsvarende måtte kunne lade sig gøre at vise denne nye vinkel på fædrelandet. Og kanalredaktøren for DR HD, Henrik Birck, slog til med det samme, da de foreslog projektet.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dr.dk/hd/paa-skinner/index.htm#/26120