PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER

Skat af fiktive aktiegevinster skaber afsky

Flag 30-04-13 ~Et minuts læsning · 194 ord

Danske revisorer er mildest talt ikke begejstret for den danske skatteregel om, at udlandsdanskere ved flytning til Danmark bliver beskattet af en fiktiv kursgevinst på aktier. Den beregnes nemlig ud fra den kurs, som om aktierne har ved indrejsen - fremfor den kurs, som de i virkeligheden er købt til.

Reglerne betyder, at folk kan komme til at betale skat af en indkomst, de aldrig har haft. Det er ganske urimeligt, mener Richardt Tabori Kraft, som er partner i revisionsfirmaet Deloitte.

Politikerne bør tænke igennem en gang til, om skatteindtægten fra reglerne kan måle sig med den aversion, som de skaber i befolkningen, siger Torben Bagge. Han er leder af afdelingen for skatteproces i Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, som i 2009 var tæt på at vinde en sag for en klient, der var blevet ramt af den fiktive skat. Klienten vandt med stemmerne 3 mod 1 i Landsskatteretten, men Skatteministeriet ankede dommen og vandt sidste og afgørende runde i Østre Landsret.

Det er et problem, at folk bliver beskattet af en fiktiv gevinst. Det bremser mobiliteten på tværs af grænser i en globaliseret verden, tilføjer Claus Holberg, formand for foreningen Danske Skatteadvokater, i artiklen.

Skribentmail: