FORBRUG, SKATTER, AFGIFTER

Nettet strammes om 550 danskere med formuer i udlandet

Flag 08-09-06 ~Et minuts læsning · 204 ord

Skat har som led i «Projekt Credit Card» identificeret 550 danskere med mistænkelige formuer i udlandet. Der ligger ikke skatteunddragelser bag alle formuerne, men skattevæsenet mener at være gået glip af store skatteindtægter i de fleste af tilfældene. Derfor er Skat gået tæt på de 100 i form af torskegilder, ransagninger m.m.

Der bliver i disse dage forberedt store skatteregninger til nogle af de pågældende personer. En del vil få lov at betale skatteregningen i diskretion, mens andre af sagerne er så store, at politiet bliver bedt om at rejse tiltale. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK) er således involveret i projektet.

Formuerne er gravet frem via en storstilet gennemgang af intet mindre end 41,8 mill. betalinger i Danmark med udenlandske kreditkort. Skat frasorterede i første omgang kort fra turister og forretningsfolk samt alle kort, som der var blevet hævet mindre end 500.000 kr. fra i en fire-årig periode fra 2001 til 2004.

Personnavnene bag de tilbageværende kortnumre fik Skat fat i ved at gå til de forretninger, som kortene var brugt i. Her var en del af pengene nemlig betaling for ting, som der lå papirer på i forbindelse med levering til hjemmet, garantibeviser og momsrefusion i Tax Free-butikker, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: