FORBRUG, ØKONOMI, ENERGI

Her skærer du 70 pct. af energiregningen

Flag 24-09-09 ~2 minutters læsning · 227 ord

Din el- og gas-regning bliver 70 pct. mindre, hvis du flytter til Bulgarien. Det fremgår af en opgørelse i Yearbook 2009, som er udgivet af det europæiske statistikkontor Eurostat.

Ifølge opgørelsen var el-regningen 74 pct. billigere i Bulgarien end i Danmark i 2007 for en familie med et årligt forbrug på 3500 kWh, mens prisen på gas lå 71 pct. under det danske prisniveau for en familie med et forbrug på 83,70 GJ.

Bulgarien har da også sammen med lande som Polen og Storbritannien nogle af de billigste energipriser i oversigten, mens borgerne i Danmark må leve med at skulle betale for den absolut dyreste strøm og gas i EU. Her koster både el og gas næsten det dobbelte af gennemsnittet i EU.

Forskellen betyder blandt andet, at en dansk familie må betale DKK 2600 mere om året end en europæisk gennemsnitsfamilie - alene for at få dækket et el-forbrug på 3500 kWh. I forhold til den bulgarske familie når prisforskellen på den samme el op over DKK 5000 om året.

Som udgagspunkt er hverken el eller gas specielt dyr i Danmark. Det er alene de danske skatter og afgifter på energi, som bringer prisniveauet i Danmark op over samtlige andre lande i EU. Det er i øvrigt energiafgifter, som bliver sat endnu 15 pct. i vejret med den nye skattereform i Danmark, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://24.dk/article.jsp?articleId=6740