REJSE, TRANSPORT, KVALITET, BILER

Her finder du Europas største trafikhelvede

Flag 15-06-10 ~2 minutters læsning · 246 ord

Bruxelles er hovedstad i EU, og men den er også «hovedstad», når disciplinen hedder «trafikpropper». I den belgiske millionby finder du kort og godt det største trafikhelvede i Europa.

Bilisterne i den belgiske hovedstad oplever hver dag større forsinkelser på 38 pct. af byens veje, og dermed topper byen listen over europæiske byer med «trafik-forstoppelse».

Resultatet fremgår af en undersøgelse af rejsetiderne i 59 europæiske byer med over en halv million indbyggere, som FDM har lavet i samarbejde med navigator-producenten TomTom. Tusindvis af TomTom brugere har stillet deres køredata til brug for opgørelsen, der bygger på intet mindre end 800 mia. målinger.

Mange ville måske have forventet, at trafikken var værst i storbyer som Paris, Milano og Rom, men her er der «kun» forsinkelser på knap 30 pct. af vejene, og det er ikke nok til komme blandt de otte byer i Europa med de største trafikproblemer.

I Oslo kommer bilisterne ud for større forsinkelser på 26-27 pct. af vejene, og der placerer den norske hovedstad på en 16. plads i undersøgelsen. I København er der kun kø-problemer på 15 pct. af vejene, og det gør de købanhavnske bilister til de 13. heldigste i sammenligningen.

Men ingen af de sandinaviske hovedstæder kommer op på siden af Stockholm. Bilisterne i den svenske hovedstad er dem nord for Alperne, der har allerlettest ved at komme frem. Kun 6-7 pct. af byens veje giver trafikpropper, og det er det fjerdebedste resultat blandt storbyerne i undersøgelsen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: