BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, KRIMINELLE, PENGE

Falske boligpapirer og salg af samme bolig til flere

Flag 05-11-08 ~Et minuts læsning · 177 ord

Mens store dele af verden døjer med boligkrise, så passer ordet boligkrig bedre på Albanien. Det lille land ved Adriaterhavet er hjemsted for en 15 år lang krig mellem forskellige dele af landets boligmafia, som kæmper om retten til både lovligt og ulovligt opførte boliger. Krigen har foreløbig kostet 2000 menneskeliv.

Andre ofre er de 15.000 familier, som har oplevet at købe en bolig for så at kunne konstatere, at boligen samtidig var solgt til andre købere. Alene disse svindelnumre har boligmafiaen tjent et to-cifret milliardbeløb i dollar på, oplyser den albanske justitsminister Enkeleid Alibeaj til det franske nyhedsbureau AFP.

I Tirana har den albanske realkreditkommission lavet en stikprøvekontrol, som viser, at 65 ud af 287 solgte boliger var solgt til flere købere på én gang.

Mafiakrigen rammer dog også den populære adriaterhavskyst, hvor en del af ferieboligerne er opført ulovligt. Desuden har boligmafiaen sat sig på tusindvis af hektarer, som den herefter laver falske skøder på og sælger videre til tårnhøje priser. Heraf ligger de 424 hektar ved kysten, fortæller Emin Gjana, Albaniens landbrugsminister, ifølge artiklen.

Skribentmail: