BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB

DE tager afstand fra skatteunddragelse

Flag 30-07-06 ~2 minutters læsning · 276 ord

Dansk Ejendomsmæglerforening iværksætter en undersøgelse på baggrund af Ekstra Bladets artikler i dag om, at nogle udlandsmæglere har rådgivet om skatteunddragelse. Sagerne kan få hårde konsekvenser for mæglerne.

Danskerne skal rådgives og vejledes efter reglerne, også når de køber bolig i udlandet. Hvis det ikke sker, har det konsekvenser. Det er Dansk Ejendomsmæglerforenings budskab i forbindelse med artiklerne i Ekstra Bladet i dag om, at en række udlandsmæglere har rådgivet købere om skatteunddragelse i forbindelse med boligkøb i udlandet.

Dansk Ejendomsmæglerforening vil med det samme kræve en redegørelse fra de omtalte mæglere og har allerede bedt Ekstra Bladet om at se optagelserne. Når det er på plads, tager foreningen stilling til, hvilke sanktioner der skal tages i brug over for mæglerne.

”Vi ser med meget alvorlige øjne på denne sag. Nu vil vi først se på de enkelte sager, og bede de involverede mæglere om en redegørelse senest fredag. Vi vil også meget gerne se Ekstra Bladets skjulte optagelser, så vi kan vurdere situationen med egne øjne,” siger formand for DE Steen Winther-Petersen.

DE har mulighed for at bruge flere forskellige sanktioner over for mæglerne. Der kan således blive tale om eksklusion, bøder og indberetning til disciplinærnævnet. En ting står dog allerede helt klart: Alle de involverede forretninger får mandag besked om, at de ikke længere må benytte DE’s tryghedsmærke

”Tryg bolighandel i udlandet” i deres markedsføring.

”Hvis det viser sig, at nogen af vores medlemmer har opfordret til skatteunddragelse eller på anden måde bryder DE’s regler, så får det alvorlige konsekvenser for dem.

Vi har på baggrund af denne sag allerede indkaldt til ekstraordinært styrelsesmøde i uge 32 for at drøfte sagerne,” siger Steen Winther-Petersen

Skribentmail: