Min erfaring er, at forsikringsselskaberne selv bestemmer, hvem de vil tegne forsikring for, og at de forskellige selskaber har forskellige aldersgrænser, men hvis først man har fået tegnet en, så vil man typisk kunne fortsætte den livet ud.
MEN de kræver en nærmest fuldstændig «ren straffeattest», dvs. omfattende lægeundersøgelse, og vil fx ikke dække udgifter i forbindelse med NOGET SOM HELST, der har med hjertet at gøre, hvis du har blot svagt forhøjet blodtryk. Det er IKKE nemt at finde nogen, der vil tegne den for en blot tilnærmelsesvist rimelig årlig præmie, hvis du nogen sinde har fejlet noget som helst værre end forkølelse!
En god løsning for dem, der er unge nok, vil være at finde et job, hvor arbejdsgiveren skal sørge for sygesikring, det vil efter sammenlagt 12 mdr.s arbejde og sammenlagt 3 års ophold give ret til tyrkisk pension, og alderspensionister er omfattet af den tyrkiske sygesikring (det er da altid noget!)Jeg har desværre ikke kunnet finde den tyrkiske udgave af den sociale konvention mellem DK og Tyrkiet, men søg på google på den danske udgave: Konvention af 13. december 1999 mellem Kongeriget
Danmark og Republikken Tyrkiet om social sikring.
Måske kan den danske ambassade fortælle, hvor man kan finde den tyrkiske udgave samt dens cirkulære, rettighederne er ikke ganske identiske for danskere i Tyrkiet og tyrkere i Danmark (fordi tyrkeres rettigheder i Tyrkiet ikke svarer ganske til danskeres i DK).