REJSE, TRANSPORT, GENERELT, FLY, OVERNATNING

Tyrkiets ægte transportmulighed til/fra lufthavnen - opdateret

Flag 22-07-10 ~2 minutters læsning · 343 ord

Jeg har altid med interesse, men også med stor undren fulgt alle skriverier om transport til og fra Antalya lufthavn. Jeg har selv aldrig benyttet privat transfer. Jeg har kun en gang benyttet en af rejseselskabernes horribelt prissatte transferbusser, da ankomsten var midt om natten.

Tilsyneladende er der ingen her, der er klar over at Tyrkiet har et formidabelt godt bussystem (DK er en rent udland i forhold til). Sidste gang var der endda tv skærm ved hvert sæde som i moderne fly.

Fra Alanya landevej, 15 minutters gang fra terminal 1 (om dagen er der en genvej gennem lågen stik nord for terminal 1) eller en taxatur derop, er der fra kl. 10-22 en strøm af busser mod Alanya. Man stiller sig bare op ud for taxaholdepladsen og rækker hånden ud, når der kommer en bus. Vi har kun en gang ventet mere end 15 minutter. Priserne er desværre ikke så fordelagtige som før (!). I 2005 7000.000, i 2006 8.000.000 i 2007 9 YTL og så et hop 2008 til 14 YTL og i april 2010 var det 15 TL, men så er der fri vand og som regel også sodavand ombord evt duftevand!!!. Turen er stort set non stop. Når man ankommer til Otogar i Alanya kan man frit tage med en lille hvid eller blå bus, som kører tværs igennem byen (formentlig så langt som til Alanyum) og man kan stå af hvor ønsket.

Den modsatte vej er der afgang fra Otogar mindst hver time, og ofte er der flere, idet der er flere gennemgående busser, der medtager uden for køreplan. Men Alanyalilar og Akdeniz har begge et lille kort med alle tider på.

Det er selvfølgelig hurtigere med privat transfer, men ikke med transferbusserne. Ankom engang med My Travel og skulle til et af deres hoteller på Oba Yol tæt ved stranden. Gik op til landevejen, tog bussen til Otogar i Alanya, og derpå en almindelig dolmus til mit hotel. Efter udpakning, bad og omklædning gik jeg ud, og da var My Travels bus først ankommet.

Prøv det!!!

Skribentmail: