REJSE, TRANSPORT, GENERELT, FLY, GRUNDE, JORD

Onur Air er ikke et farligt flyselskab

Flag 02-05-08 ~2 minutters læsning · 261 ord

02 maj 2008 06.02 Indland Opdat.: 02. maj 2008 07.45

Sådan lyder det fra Statens Luftfartsvæsen, efter at Dansk Folkeparti har bedt transportminister Carina Christensen udstede et flyveforbud mod det tyrkiske flyselskab, der blandt andet benyttes af rejseselskabet Tyrkiet Eksperten.

Kravet kommer efter at et af selskabets fly i går måtte nødlande i lufthavnen i den tyrkiske by Antalya. Med i flyet var flere hundrede danske passagerer og de kritiserede efter nødlandingen blandt andet måden flyselskabets kabine personale håndterede situationen på.

Flysikkerhed gradbøjes ikke

  • Men vi har ingen indikationer på at Onur Air er et farligt selskab at flyve med, det siger Statens Luftfartsvæsens Kommunikationschef Thorbjørn Ancker til RadioNyhederne.

Angående flyvesikkerhed er det sådan at man ikke gradbøjer sikkerheden. Hvis et selskab har myndighedernes godkendelse, i det land hvor selskabet hører hjemme, så er det per definition sikkert, for hvis der var den mindste grad af tvivl så ville det ikke få lov til at flyve, siger han.

Han oplyser også at man fra luftfartsvæsenets side, ligesom med andre flyselskaber har fortaget uanmeldte inspektions besøg af Onur Airs fly, når de er landet i danske lufthavne og her er man heller ikke stødt på problemer med flyvesikkerheden.

Ulykke undersøges i Tyrkiet

Med hensyn til kritikken om flypersonalets opførsel, siger Thorbjørn Ancker at det bliver den tyrkiske havari kommission som i deres rapport vil konkludere om der er begået fejl og at man fra Statens Luftfartsvæsen ikke kan gå ind og undersøge hændelsen.

Rejsearrangøren Tyrkiet Rejser har oplyst, at man selv også vil undersøge om passagererne har haft grund til unødig bekymring.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dr.dk/nyheder/indland/2008/05/02/054311.htm