BOLIG, GENERELT, BUREAUKRATI, BÅDE, EJENDOMSSKATTER, FERIEBOLIGER, FRADRAG, HELÅRSBOLIGER, LEJLIGHEDER, MOMS

Ferielejligheder i udlandet er omfattet af håndværkerfradrag

Flag 01-05-14 ~2 minutters læsning · 225 ord

FRA DEN 22. APRIL ER FRITIDSBOLIGER OGSÅ OMFATTET AF HÅNDVÆRKERFRADRAGET. DET GÆLDER BÅDE SOMMERHUSE, FRITIDSBOLIGER OG FERIE LEJLIGHEDER, UANSET OM DE LIGGER I DANMARK ELLER I UDLANDET. DET ER DE SAMME TYPER UDGIFTER, DU KAN TRÆKKE FRA FOR FRITIDSBOLIGER SOM FOR HELÅRSBOLIGER. DU FÅR DOG KUN ET ÅRLIGT SAMLET FRADRAG PÅ 15.000 KR INKLUSIV MOMS.

• DET ER KUN EJEREN AF FRITIDSBOLIGEN OG EJERENS ÆGTEFÆLLE, DER KAN FÅ FRADRAG

• HVIS FRITIDSBOLIGEN ER UDLEJET EN DEL AF ÅRET, ER DER IKKE FRADRAG FOR SERVICEYDELSER I FORM AF RENGØRING, VINDUESPUDSNING, HAVEARBEJDE MV.

• DU SKAL BETALE EJENDOMSVÆRDISKAT AF FRITIDSBOLIGEN

• DET ER EN BETINGELSE, AT ARBEJDET ER UDFØRT FRA OG MED DEN 22 APRIL

LIGGER DIN FRITIDSBOLIG I ET ANDET EU LAND SKAL VIRKSOMHEDEN DER UDFØRER ARBEJDET, VÆRET MOMSREGISTRERET. LIGGER DEN I ET IKKE-EU-LAND, SKAL VIRKSOMHEDEN VÆRE MOMSREGISTRERET ELLER REGISTRERET I FORHOLD TIL ANDRE OMSÆTNINGS AFGIFTER ELLER I FORHOLD TIL INDKOMSTSKATTER PÅ DET PÅGÆLDENDE ARBEJDE

DET ER EN BETINGELSE AT DET LAND HVOR FRITIDSBOLIGEN LIGGER, UDVEKSLER MED DE DANSKE MYNDIGHEDER PÅ BAGGRUND AF EN DOBBELSBESKATNINGAFTALE ELLER INTERNATIONALE OVERENSKOMSTER ELLER KONVENTIONER.

FRADRAGET SKAL VÆRE IGANGSAT I 2014, DA MAN IKKE KAN FÅ FRADRAG FOR ARBEJDE DER BETALES SENEST DEN 13-2015 ELLER SENERE OG MÅ KUN BETALES VIA REGNING/FAKTURA.

DERUDOVER KAN MAN LÅNE PENGE FRA STATSBANKEN I TYRKIET RENTEFRIT I 40 MÅNEDER TIL AT FÅ ISOLERET SIN FERIEBOLIG

Skribentmail: