BOLIG, JURA, REGLER, AKTIER, DELEJERSKAB, GRUNDE, JORD, LEDELSE, LUKSUS, VILLAER

Diverse jura

Flag UDLANDSXPERTERNE 07-10-10 ~2 minutters læsning · 323 ord

Kære Udlandseksperter. Jeg håber meget I kan hjælpe mig med lidt Tyrkisk jura.

1) Jeg er formand for en bestyrelse i en ejerforening af 32 luksus villaer uden for Alanya. I nogle af husene er der nogle store fejl som i værste fald ender i retten. Nu har en af ejerne sagt, at bestyrelsen er personlig ansvarlig, også for de erstatninger der kunne komme. Det synes jeg ikke giver mening overhovedet. Vi har som bestyrelse alene opfyldt de normale opgaver, fulgt op på administrator, besvaret spørgsmål m.v. Og har ikke forpligtet foreningen på nogen måde. Vi har tidligere undersøgt om man kunne tegne en bestyrelsesansvarsforsikring, men fik er at vide, at det kunne vi ikke, men at vi i øvrigt ikke kunne ifalde ansvar. Kan man det kan man jo ikke få nogen bestyrelser. Håber I kan afkræfte at ansvar kan gøres gældende.

2) I relation til eventuelle byggefejl er der også en ejer der påstår, at personerne (ledelse, aktionærer m.v.) bag et selskab hæfter for forpligtieserne personligt, hvis selskabet går konkurs. Det lyder også underligt i mine ører. Kan det have sin rigtighed.

3) Vores administrator, der også var medejer af byggefirmaet, siger vi har en 10 års garanti for byggefejl. Men der er vist også noget med en 5 års garanti. Er der to garantier? Og hvad dækker de?

Hvornår løber sådan en garanti fra? Er det fra man har tapu, eller flytter ind i huset, eller??

4) Endelig har vi hørt, at når man har Iskan går staten ind og dækker byggegarantil hvis bygherre skulle gå ned. Er det korrekt.

5) Det er nok temmelig sikkert, at de største problemer der er med nogle af husene, er naturskabte, på grund af meget store regnmængder. Er der forsikringer, enten vores individuelle husforsikringer, eller bygherrens forsikringer der dækker den slags. ?

Undskyld mine mange spørgsmål, men jer er temmelig sikker på, at det meste af det interesserer rigtig mange af jers læsere.

Skribentmail: