BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, HVIDEVARER

ADVARSEL mod www.turkish-homes.com

Flag 28-08-06 ~3 minutters læsning · 591 ord

Køb ikke bolig af TURKISH HOMES.

Turkish homes ejes af familien Tatlici, Claire Tatlici har kontor i UK og Nedret Tatlici i Gumbet i Tyrkiet. Virksomheden opererer i BODRUM, GUMBET og i DIDEM (Didem kontoret blev også drevet af Claire da vi købte)

Vi har købt bolig via ejendomsmæglerfirmaet Turkish homes (TH), byggeren var efter TH´s mening en dygtig og pålidelig mand. Vi tog til DIdem for at se hans færdige arbejder da det vi købte var et projekt. Alle var i starten utrolig flinke, men efterhånden som tiden nærmede sig for aflevering blev de mere og mere grove. F eks har vi valgt køkken og VVS 3 gange, da han blev ved med at skifte leverandør. (I øvrigt fik vi ikke det vi valgte, men noget han selv valgte, læs billig) Det gik op for os, at byggeren var gift med den engelske kvinde, som ejer Turkish Homes og den mægler som viste os huset var hans søn. De ting som vi havde aftalt i kontrakten blev ganske enkelt ikke udført og hvidevare m.m. blev af de billigste mærker, selv om der i kontrakten var nævnt præcist hvad der skulle leveres. Huset blev dog nogenlunde færdigt, medens alt udendørs stadig mangler herunder pool, teknikrum og vej. Men nu ville byggeren ikke sælge for den pris, som var angivet i kontrakten. Vi havde betalt 3% til ejendomsmægleren samt omkostninger til pantsætning m.m. Byggeren havde modtaget 80% af købsprisen og der var ikke foretaget pantsætning, uagtet vi havde betalt herfor. Vi havde ikke andre muligheder end at finde en grimasse der ku` passe hvis vi ikke ville miste alle vores penge.

Byggeren krævede nu restbeløbet 20% og meddelte, at han ikke gad lave mere, da han syntes at huset var solgt for billigt.

Vi kontaktede en advokat, som sagde at hvis vi ikke ville miste de penge som vi allerede havde betalt så var vores eneste mulighed at overtage huset, som det var og så måske få byggeren eller Turkish homes til at lave lidt mere. Det gjorde vi så. Byggeren kom til møde hos advokaten, før vi skulle til notaren og her afpressede han os for yderligere 5.ooo d.kr. Vi blev tvunget til at skrive under på, at vi havde fået hvad vi havde bestilt og at han ikke skyldte os noget og omvendt. Efterfølgende har byggeren ringet os op flere gange og truet med at han vil give os mange problemer hvis vi snakker med nogen om denne hændelse. Vi har dog besluttet at prøve sagen ved en tyrkisk domstol.

Så lige nu er vi i den indledende fase til en skønsforretning.

Vi har også forsøgt, at få Turkish homes til at betale vores for meget betale omkostninger (pantsætning) tilbage - men uden held de reagere bare ikke.

Problemet i Tyrkiet er, at udlændinge ikke er beskyttet ordentlig via den tyrkiske lovgivning. Fakta er, at såfremt en person ikke har midler til at betale, sker der ikke personen noget, selv om han har handlet svigagtig. I Danmark ville han komme i fængsel og dermed ville det virke præventivt. I et retssamfund kan man ikke pengeafpresse og true folk uden at det får konsekvenser.

Der er i øjeblikket rigtig mange tyrkiske byggere, der har store økonomiske problemer, b.la fordi der kommer færre turister og dem der kommer er tilbageholdende med at købe. Det kan skyldes den usikre lovtilstand, der er for udlændinge, som får mange til at vælge Tyrkiet fra. Så derfor PAS PÅ, køb kun hvis I kan få bankgaranti og hvis I ikke skal betale hovedsummen før efter aflevering.

Skribentmail:

Mere info: http://www.turkish-homes.com