SOCIAL, SUNDHED, FORSIKRING, FØRTIDSPENSION, HOSPITALER, MEDICIN

Medicin og fysioterapi

Flag UDLANDSXPERTERNE 13-10-09 ~2 minutters læsning · 228 ord

Kære udlandseksperter.

Jeg har rigtigt svært ved at finde rede i en frygteligt masse ting da jeg har en kompliceret situation (jeg har allerede skrevet indlæg til jer omkring beskatning).

Jeg er studerende, men skal søge førtidspension pga. invaliderende kronisk sygdom (rygmarvsskade)

Jeg og min kæreste flytter til Spanien til februar. I første omgang skal jeg studere (specialefelarbejde)og jeg forventer stadig at være på SU til den tid.

Herhjemme får jeg vederlagsfri fysioterapi og dyr medicin. Hvordan får jeg min medicin og fysioterapi dækket i Spanien - henholdsvis som dansk studerende med handicap/sygdom og som førtidspensionist. jeg ved jeg ikke må tage medicin med til lang tids forbrug, men skal jeg så bare finde en læge i Spanien, der kan udskrive recepterne til mig - og kommer jeg så til at betale store summer for min medicin, som er fuldt tilskudsberettiget herhjemme? (Undrer mig lidt over det, som studerende der skal ud)

Er det nødvendigt at lave privat sygeforsikring som jeg ved er meget dyr? Jeg er ikke medlem af Danmark og kan heller ikke blive det - kan man overhovedet få en privat sygesikring når man er kronisk syg uden at den koster en bondegård (hverken Su eller Pension er jo noget man bliver rig af).

Hvis man fx. bliver fuldt på hospital her i DK vil man så også kunne blive det i Spanien.

Mvh Majbrit

Skribentmail: