INVESTERING, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, EJENDOMME, FERIEBOLIGER

Dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien

Flag UDLANDSXPERTERNE 20-04-09 ~Et minuts læsning · 202 ord

Jeg har læst, at dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien af Danmark er opsagt i sommeren 2008. Vi har været bosiddende i Spanien i mere end 5 år (modtagr alene pensioner)og har ingen ejendom i Danmark (eller andre steder end i Spanien). Mine spørgsmål er følgende:

1) Hvad er status - er der indgået ny aftale med Spanien ?

2) Er der noget, der kan rokke ved undtagelsesreglen i den vedtagne lov, eller er vi (fastboende i Spanien gennem flere år) sikret fortsat beskatning i Spanien ?

3) Kan vi (som sagt fastboende i Spanien gennem flere år) uden at skulle betale indkomstskat i Danmark købe sommerhus i Danmark (er bekendt med, at der er en «8 års regel»)

4) Kan vi (som fastboende i Spanien gennem flere år) uden at skulle betale indkomstskat i Danmark eller Sverige købe sommerhus i Sverige - der bliver vi så vidt jeg kan vurdere ikke ramt af en «8 års regel»)

Jeg har forsøgt at få et «bindende tilsagn» fra Skat vedr. køb af sommerhus eller helårshus (til brug som fritidshus) i Sverige, men fik en afvisning med den begrundelse, at Skat ikke kan tage stilling til forhold i Spanien og/eller Sverige (?).

Med venlig hilsen

Niels-Ole Heller

Skribentmail: