BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, EJENDOMME, FERIEBOLIGER, UDSIGTSBOLIGER, VILLAER

Dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien

Flag UDLANDSXPERTERNE 05-07-09 ~2 minutters læsning · 289 ord

Det er fremgået af internettet, at Danmark i sommeren 2008 opsagde dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien.

Som fastboende i Spanien gennem flere år (uden fast ejendom i Danmark) har jeg følgende spørgsmål til UdlandsXperterne:

1) Hvad er status - er der forhandinger igang om en ny aftale ?

2) Vil vi der har boet i Spanien i flere år, fortsat være skattepligtige i Spanien uanset om der indgås ny aftale og uanset hvad en ny aftale måtte indeholde ?

3) Kan jeg købe fast ejendom i Sverige som feriebolig uden at ændre på, at jeg fortsat skal betale skat i Spanien af min pension ?? Er svaret det samme uanset om det er et parcelhus i Sverige eller fritidshus (i Sverige er husets status afhængig af anvendelsen) ?

4) Kan jeg købe sommerhus i Danmark uden at ændre på, at jeg fortsat skal betale skat i Spanien af min pension (som reglerne hidtil har været) ?

5) Er der udsigt til, at der ændres på den nuværende 8 års regel, hvor man bliver skattepligtig i Danmark, hvis man har ejet fritidshus i Danmark i 8 år eller mere og samtidig er fyldt 65 ? Herunder: Er det stadig muligt at sælge sin fritidsbolig til sin ægtefælle for dermed at eliminere 8 års reglen ? Og: Jeg går ud fra, at 8 års reglen elimineres, hvis man sælger sit sommerhus og køber et andet ?

Disse spørgsmål må have interesse for en stor del af os, der bor i Spanien.

Jeg kan tilføje, at jeg har forsøgt at få et bindende tilsagn fra SKAT vedr. køb af hus i Sverige, men SKAT udtaler, at de ikke kan tage stilling til skattespørgsmål vedr. Spanien og Sverige !

Med venlig hilsen

Niels-Ole Heller

doradoheller@gmail.com

Skribentmail: