INVESTERING, GENERELT, ERHVERVSEJENDOMME

Fra Difko-direktør til selvstændig projektudvikler

Flag ARTIKEL 20-02-06 ~4 minutters læsning · 726 ord

Efter 15 år hos Difko i Holstebro mente Jesper Larsen sidste år, at det var på tide at udleve drømmen om at starte sit eget firma.

Derfor sagde han det faste job som chef for 60 mennesker op - og stiftede P2 Property Partners sammen med medinvestoren Hasse Larsen.

»Hos Difko var jeg med til at opbygge en stor afdeling, som fungerede godt. Men efterhånden fik jeg mere og mere lyst til at prøve kræfter med ejendomsprojekter på egen hånd. Jeg gik et års tid og vejede for og imod, inden beslutningen blev taget,« fortæller Jesper Larsen.

Med Hasse Larsen som kapitalpartner og bestyrelsesformand i Property Partners, kan Jesper Larsen fortsat kalde sig direktør. Men forskellen på før og nu er markant. Det nye selskab bor til leje på Strandvejen i Hellerup, og her må Jesper Larsen selv klare mange praktiske ting.

»For mig er det mest positive den frihed, jeg nu har til at arbejde for mig selv med mine egne projekter, hvor jeg i princippet kan vælge, hvad jeg har lyst til at lave. Men jeg skal også lige vænne mig til, at jeg selv skal ordne telefonforbindelser og bestille brevpapir,« siger han.

Privat har den 41-årige virksomhedsejer valgt at lade familien - kone og tre børn - blive boende i Holstebro, hvorfra han selv pendler til København to-tre gange ugentligt.

Projektudvikling

Gennem sine mange år hos Difko har Jesper Larsen opbygget en stor ekspertise inden for især ejendomsprojekter og projektudvikling.

Det er denne viden, han nu bygger videre på. Property Partners har foreløbig to ben at stå på forretningsmæssigt. Dels løser virksomheden gerne konsulentopgaver for andre, dels optræder man som partner i udvalgte udviklingsprojekter i både ind- og udland.

»Efterhånden oplevede jeg, at jeg blev mere og mere interesseret i udviklingsdelen af mit arbejde. Jeg synes, det er spændende at være med, fra idéen opstår, til det færdige projekt er klart. Det er en stor personlig tilfredsstillelse at være med til at skabe noget nyt,« mener Jesper Larsen.

Som privat investor har han været med til at starte »Den Hvide Facet« på Tulip-grunden i Vejle, hvor han er medinvestor i et projekt bestående af 57 lejligheder i 17 etager.

Jesper Larsen og Property Partners har foreløbig tre konkrete projekter i gang, mens flere er under forberedelse. Modellen består i, at selskabet indgår partnerskaber med udvalgte aktører inden for ejendomsmarkedet - typisk med en ejerandel på 25 eller 50 procent.

»Vi har et kapitalgrundlag, som gør os i stand til at gennemføre store ejendomsprojekter hurtigt og effektivt,« siger Jesper Larsen.

Samarbejder med Difko

For nylig trådte Jesper Larsen og Property Partners ind i udviklingsprojektet Thorsparken på den 30.000 kvadratmeter store, gamle Thor-bryggerigrund i Randers.

Thorsparken er et stort udviklingsprojekt, hvor målet er at opføre et stort indkøbscenter med masser af butikker samt et højhus med boliger i 20 etager, hvor den gamle silo nu befinder sig.

Property Partners bliver den fjerde medejer af projektet - sammen med Henton, KPC og Jesper Larsens gamle arbejdsplads, Difko, hvor han var med til at starte projektet.

»Jeg er glad for at kunne arbejde videre med Thorsparken i mit nye regi. Jeg har været med, fra de første tanker tog form, og jeg vil meget gerne være med til at føre projektet ud i livet,« siger Jesper Larsen, som dermed indgår i et partnerskab med sin tidligere arbejdsgiver.

»Det er jeg meget glad for. Jeg havde 15 gode år hos Difko, og vi fortsætter nu samarbejdet på en række områder. Nu er vi sammen om Thorsparken, og jeg løser desuden konkrete konsulentopgaver for Difko. Det ser jeg som en kvittering for det arbejde, jeg har udført,« siger Jesper Larsen.

Property Partners har også indgået et partnerskab med Frederiksbjerg Ejendomme i Århus om udvikling af en 22.000 kvadratmeter stor grund i Roskilde - den tidligere racerbane Roskilde Ring.

Og sidst - men ikke mindst - har man skabt et joint venture i Polen i samarbejde med Braatens + Petersen, som bl.a. tæller Mogens Petersen, den tidligere direktør for Steen & Strøm i Danmark.

Projektet hedder Forum Bytom, og det er målet at opføre et moderne butikscenter på 26.500 kvadratmeter, placeret centralt i midtbyen i den polske provinsby Bytom.

»Polen er et land, vi er meget interesseret i. Vi kigger på andre muligheder og vil gerne lave mere i Polen, hvis vi kan finde den rigtige tilgangsvinkel,« afslører Jesper Larsen.