Morgentågen La Nebbia ligger tyk og blød over det stærkt kuperede vinområde Asti. Klokken er bare 7, men allerede på dette tidspunkt høres det ganske tydelig, hvordan det myldre i de andre vinmarker omkring Ulrik Marxen og Ingrid Nymanns egen lille vingård Cascina Allegra – som betyder ”det muntre landsted”. Her på gården er der også fuld aktivitet. Der er en ganske særlig ophøjet stemning i området omkring høst. Det gælder om at få plukket druerne tidligt på dagen inden solen står op, så arbejdet ikke bliver for uudholdeligt i den endnu meget varme septembersol.
|
5400 vinstokke med 3 forskellige druesorter – den grønne Moscato, og de blå Dolcetto og Barbera skal høstes. Det hele foregår med håndkraft og der går mange timer med klipning. Ind imellem bliver der holdt korte kaffepauser og så er alle ellers ude i marken igen. Børnene smager på druerne og bliver hurtigt enige om, at de er de gyldengrønne og søde Moscatodruer der smager bedst. Ulrik Marxen styrer med sikker hånd den lille specialindkøbte traktor ud og ind mellem rækkerne og ved frokosttid er dagens høst i hus og de fyldte kasser læsses på ladet.
Da ladet ikke er helt fuld af kasser, får Rebecca og farfar lov til at sidde med på vej op til cantinaen, hvor druerne skal presses.
”Det har været en meget tør og varm sæson, så høsten er ikke så stor i år, til gengæld er druerne mere kraftfulde” Lyder det fra Ulrik.
Han har siden sine teenageår været vinentusiast, og mens kammeraterne købte øl, købte han som 16 årig sin første kasse Bordeaux Cru Classé. Han blev hurtigt frankofil, og da han mødte Ingrid, der havde studeret i Genova, talte flydende italiensk, og var besat af Italien med alt, hvad det stod for af vin, mad, sprog, natur og historie, fandt de hurtigt deres interesser samstemmende. Efter en del overtalelse fik Ingrid Ulrik til også at åbne øjnene for italiensk vin.
| Del denne post |