BOLIG, PRAKTISK, BOLIGKØB, BYHUSE, FERIEBOLIGER

Bolig med brocante

Flag ARTIKEL 28-11-10 ~4 minutters læsning · 838 ord

Igennem flere år rejste Lotte Nerem til Sydfrankrig sammen med sin veninde, for at opkøbe fine gamle ting til boligen, til venindes butik. På dette tidspunkt havde Lotte ingen tanker eller intentioner om, at denne fritidsinteresse, senere hen også skulle gå hen og blive hendes levevej.

Med tiden blev Lotte tændt på ideen om, ligesom veninden, at købe et lille fritidshus dernede. De mange rejser dertil, havde vakt både hende og hendes mand Sanders interesse for landet og muligheden for at åbne egen butik i Danmark, med antik & brocante fra Frankrig blev en realitet.

I dag har hun Bolig & Brocante på Østerbrogade. Flere gange om året tager hun ned til sit skønne hus, enten for at holde ferie, eller for at tage på store indkøbsture til butikken.

>Sammen med et andet dansk par købte de 2001 et meget gammelt charmerende byhus i Ille sur Tet, helt nede ved kysten, ved den fransk-spanske grænse.

Boligen der tidligere har været brugt til olivenproduktion, var på alle tænkelige måder klar til den helt store renoveringstur......alt skulle gøres, og det tog de nye ejere kun som en spændende udfordring, for en hel del ville de selv kunne lave.

Det har grundmure helt tilbage til 1500 tallet og er bygget i typisk fransk stil med sten fra lokalområdet. Oprindeligt har der været flere lejligheder i huset, samt en lille åben gård med en indvendig trappe, der snor sig op gennem husets 4 etager, men parret har i dag valgt, at ”lukke” trappeskakten med et tag og dog alligevel lukke lyset ind.

Det har ikke været noget nemt hus at flytte ind i. På den måde at forstå, at der gemte sig flere problemer med renoveringen, end de umiddelbart havde troet og den anden part er da også ude af fællesskabet igen. Idag ejer Lotte og Sander hele huset på i alt ca. 300 m2 alene.

</td><td width=></td><td width=

Først skulle der nyt tag på, så skulle alle vægge pudses op, trappen skulle renoveres, der skulle nye lofter og gulve og terrassen øverst oppe skulle etableres. De franske håndværkere er ikke sådan, at regne med. En aftale er ikke nødvendigvis en aftale, også selv om man har brugt flere timer på at lave den. Når man som parret her bor i Danmark, det meste af året, og kun bruger huset i Frankrig som en slags sommerhus, eller i hvert fald ikke har det som deres hverdagsbase, og derfor ikke altid er der til, at tjekke om istandsættelsen nu forløber som den skal, kom det som en stor overraskelse hvordan arbejdsgangen kan være for franske håndværkere.

Bedst som de troede at de havde en helt klar aftale om arbejdet der skulle gøres ved huset, kunne de komme tilbage 3 måneder senere og opdage, at intet var gjort.

Gode håndværkere hænger jo ikke på træerne og som Lotte og Sander fortæller ” så tænkte vi, at vi hellere måtte hyre danske håndværkere”. Ikke at det løste deres problem, for det viste sig senere hen, at de havde lavet noget rigtigt møj. ” Ja man bliver jo så klog af erfaring ” siger de og ryster opgivende på hovederne. Nu har de fundet nye franske håndværkere og selv er de blevet mere skrappe til at håndtere situationen. ”ja det gælder om at finde humoren frem, selv i de mest uoverskuelige situationer” siger de og smiler. Parret er heldigvis beriget med en dejlig stor portion af den slags, så de ser meget positivt på fremtiden også selv om der er lang vej igen, til at drømmeboligen står færdig. ” Vi har ikke så travlt…..”

></td><td width=>Fra gaden kommer man ind gennem en stor port til den underste etage, hvor Lotte har sit lager af skønne gamle franske møbler, stager, billeder og ting. Hun har sine faste steder, hvor hun opkøber, men når hun er i Frankrig, må hun også lige af sted på loppemarkedet (brocante), hver søndag morgen, for at gøre et godt køb til butikken hjemme på Østerbro.</p>

<p>Hele huset i Rue de petit place de l´huile, er meget gennemført indrettet udelukkende med møbler og ting i vintage stil, som Lotte har fundet på det lokale loppemarked.</p>

<p>På 1.sal er der indrettet et stort køkken med spiseplads. Her ligger stadig de smukke gamle klinker på gulvet. Fra gaden kunne man se det kønneste gamle småsprodsede jernvindue i huset, parret kunne bare ikke se det indefra. Det viste sig at være gemt bag plader i væggen i stuen, som ligger i umiddelbar forbindelse med køkkenet. I dag er vinduet kommet frem og giver stuen et helt særlig præg. På denne etage findes også et soveværelse, samt badeværelse.</p>

<ol>
<li>sal er netop ved at blive sat i stand med flere værelser. En stor stue med pejs har fået nyt stengulv og venter stadig på at blive indrettet.<br />
<br /></li>
</ol>

<p>I loftsetagen findes endnu et stort skønt soveværelse med loft til kip, samt en dejlig terrasse med sommerkøkken og udsigt til den ene side kirketårn på den ene side og byens mange tage på den anden - på en betagende baggrund af bjergformationer mod Spanien.</p>

           
          </div>
          </div>
         </div>
         

        
       </article>
       
       
      

    

    	<div id=

Del denne post