GENERELLE, FORHOLD, PRAKTISK, EJENDOMME, FLYTNING

Svar til Hjælp til flytning

Flag 28-07-12 ~Et minuts læsning · 169 ord

Du kan beholde din danske konto uden problemer, du skal blot meddele din adresseændring. Jeg har ikke skullet dokumentere min udenlandske adresse overfor banken med noget som helst.

Når du har adresse i udlandet, kan du ikke bruge selvbetjeningen i netbank (i hvert fald ikke i Danske Bank), men skal så bruge mailsystemet til at meddele evt. fremtidige adresseændringer, nyt telefonnummer o.l.

Det vil være fornuftigt at oprette en konto i en italiensk bank, og få netbank til den også. Du vil kunne overføre mellem din danske og din italienske konto efter behov via netbank, dog ikke gratis, og evt. betalingsaftaler til danske kreditorer kan fortsætte uændret fra din danske konto.

Du skal, inden du har boet i Italen 6 mdr., melde flytning til udlandet til folkeregisteret og særskilt til Skat. Hvis du ikke har andet end en bankkonto i DK (dvs. ingen fast ejendom) og ingen indtægt fra DK, vil du som hovedregel ikke være skattepligtig i DK og behøver ikke udfylde forskudsopgørelse og selvangivelse fra næste skatteår.

Skribentmail: