POLITI, KRIMINALITET, GENERELT, KORRUPTION, IT

Ensidigt og tendentiøst DR program

Flag 27-09-06 ~2 minutters læsning · 253 ord

Dansk TV viste den 25. september i Horisont et program i anledningen af Bulgariens og Rumæniens forestående optagelse i EU pr. 1. januar 2007.

Programmet var tendentiøst og fokuserede udelukkende på de mest negative sider ved disse lande – fattigdom, kriminalitet og korruption. Som dokumentation brugte DR redaktionen et interview med en ung bulgarer, hvis mobiltelefon var blevet stjålet. Det hænder ikke sjældent, at mobiltelefoner bliver stjålet i Danmark, så vidt vi ved.

Det er en kendsgerning, at der er mafiakriminalitet i Bulgarien. Vi og vores familier, som bor i landet, føler os trygge. Det kan være mindre trygt at gå en aftentur i København eller Århus end at gå Sofias eller Varnas gader. Efter kommunismens fald i 1989 var der kaos i landet. Mafiaen spillede sin rolle i at skabe en overgang til et stabilt demokratisk samfund. Denne udvikling forsætter stadigvæk og efter nogle år, forventer vi at problemet falder helt i baggrunden.

I TV programmet høres intet om de utrolige bestræbelser disse lande de sidste 10 år har gjort for at opfylde betingelserne for EU-medlemskabet og Verdensbankens krav. Der var få ord om den økonomiske vækst, overgangen fra primitivt landbrugssamfund til et veluddannet fremstillings- og turistland i kraftig vækst. Infrastrukturen forbedres i hastigt tempo – meget mangler fortsat – men viljen og kompetencen er der, og bulgarerne tilpasser fornuftigt og ansvarligt udbygningstakten, så økonomen kan følge nogenlunde med. Optimisme, den positive stemning og de bedre levevilkår, som opleves i flere og flere regioner i Bulgarien, blev urimeligt forbigået i dette program.

Skribentmail: