BOLIG, SKATTER, AFGIFTER

Til: Ejendomsvaerdiskat i to lande: Ole O

Flag 15-03-06 ~Et minuts læsning · 179 ord

Ok, så forstår jeg bedre! Jeg formoder, at de fleste Danskere der køber bolig i udlandet faktisk bor permanent i DK (i hvert fald, når der tales om køb i Tyrkiet, Bulgarien, tildels også Frankrig og Spanien). Forstået, at de fleste der bruger udvandrerne.dk bor permanent i DK, men har valgt at inv. i en sommerbolig i udlandet, hvorfor disse spørgsmål vedr. skat ofte fremkommer.

Jeg bor i DK og er fuldt skattepligtig til DK, hvorfor Danmark har retten til at beskatte min indkomst, ligemeget hvorfra i verden den hidrører. Det er dobbeltbeskatningsaftalerne mellem Danmark og de enkelte lande, der regulerer beskatningsrettighederne. I en del tilfælde vil den skat du skal betale på din bolig i udlandet kunne modregnes i skatten som du skal betale i DK af den samme bolig.

Jeg vil faktisk mene, at størstedelen af skattelovene er forståelige, hvis man prøver, at sætte sig ind i bevæggrunden hvorfor de eksisterer. Men i din situation, da du permanent bor i et andet land end Danmark, bliver du vel beskattet i det aktuelle land, som du også skriver!

Skribentmail: