REJSE, TRANSPORT, KVALITET, OVERNATNING

Vores tur til Kapedokien

Flag 09-10-08 ~2 minutters læsning · 267 ord

Vi havde hjemmefra bestilt værelser på en pension i Gøreme.

I Alanya gik vi på busstationen i god tid og købte billetter. Bussen afgår kl. 22,30 og er fremme kl. 7,00. Det er fine busser med servering af vand, kaffe, the samt kage.

Man kan også købe returbiletten i Alanya. Det var en rigtig hyggelig pension vi boede på

Anatolia Cave pension. Fruen er norsk og manden tyrkisk. Vi havde tre overnatninger der og prisen var 30euro pr. nat for et dobbeltværelse med lækkert morgenmad. Og så boede vi også få minutters gang fra hovedgaden i Gøreme. Diverse ture kan købes overalt. Vi købte dels gennem pensionen og dels Nese Tours. To af os der er meget botanisk interesseret, var på en spændende vandretur med en dansktalende guide. Vi var alle fire på en heldagstur hvor vi besøgte den største underjordiske by og vandrede gennem Ihlara dalen. Byen Gøreme er så hyggelig og spændende, der kan man få masser af tid til at gå med at opleve stemningen. Vi har fået meget god mad i Tyrkiet, men det bedste fik vi på en lille restaurent i Gøreme. Dens ejer mødte vi tilfældigt, han havde arbejdet i Danmark og talte perfekt dansk. Hans onkel var også kok i restaurenten der hedder: Nazar Börek Gözleme. Refik Ciftci tlg. 0090 84 271 2441. Der er et dansk flag på vinduet.

Vi håber at disse oplysninger kan være til glæde for andre. Det skal lige tilføjes at vi var der sidst i sept. og der er lidt køligt der om natten, så senere besøg kan ikke anbefales.

Leif og Margrethe Nielsen

Skribentmail: