FORBRUG, ØKONOMI, GØR, DET, SELV, MØBLER

Til Jane

Flag 18-08-05 ~2 minutters læsning · 399 ord

Jeg er selv kommet hjem fra Antalya i fredags (128).

Vi havde bestik med i kufferten + boremaskine og andet værktøj. Såvidt jeg ved er det eneste man ikke må have i sin kuffert (udover våben mm) brandbare/letantændelige væsker såsom lampeolie og forskellige rengøringsmidler med syre.

Vi har ikke haft problemer med at købe senge (180 bred) og heller ikke skabe, sofaarrangement, porcelæn, glas mm. Priserne er dog som i DK.

MEN vi måte opgive at købe spisebord og havemøbler, hvilket er kommet ret meget bag på mig selv, hvor vanskeligt det var. Vi vil nu købe dette i DK og få det sendt.

Problemet var, at vi ville have et stort spisebord med mindst 6 stole og mulighed for at slå bordet ud. Dette fåes også, men sælges kun «kompletto», hvilket vil sige at man skal købe matchende købmandsdisk, vitrineskab, reoler og fjernsynsbord. Dette har vi slet ikke plads til og selvom vi indvilgede i at tage købmandsdisk og bord/stole - var det ingen af alle de omtrent 20 store møbelforretninger vi besøgte i Antalya, som ville sælge et stort spisebord, hvis vi ikke købte «kompletto». Små spiseborde til 3-4 personer kan man godt købe.

Havemøbler blev også et problem, fordi havemøbler underligt nok kun er noget, som bliver taget hjem i marts måned hvert år og når der er udsolgt er det bare ærgeligt. De peger på deres rester og kan ikke forstå man ikke vil have et bord med skævt stel. Det skal lige siges at vi ville have aluminimumsstole, hvilket formentlig forværrede problemet (plastik er nemmere at finde). Hvis man vil have plastikmøbler er Migros - det sted vi så mest udvalg.

Mht. til bomber har jeg ikke hørt om nogle i Alanya, men mens jeg var i Antalya havde der været et par bomber i nogle skraldespande, men det vidste vi intet om, mens vi var der - det fortalte familien at det var blevet sagt i nyhederne, mens vi var væk (omkring 1.8). Ved ikke om det kan være det, som en anden hentyder til.

Husk iøvrigt et par lommelygter. Strømmen forsvinder nu og da stadigvæk - selvom det ikke er så udbredt mere. Vi havde iøvrigt også nogle lamper med hjemmefra, hvilket var rart ikke først at skulle ud at lede efter - for det er altså tidlig mørkt om aftenen (ca. kl. 20 er det helt mørkt).

God tur fra Linda