FORBRUG, PRAKTISK

Behandling af granitbordplade

Flag 13-01-06 ~Et minuts læsning · 141 ord

Vi har en ca. 10 år gammel granitbordplade i vores køkken (DK). Vi giver den en sjælden gang noget stenolie, og den er stadig som ny. Ubehandlet er granit meget sart. Startede med at købe en enkelt granitflise og lavede forskellige forsøg med fx. rødvin, rødbedesaft, fedt o.s.v. Efter behandlig med stenolie bestod den alle mine «tests». Ubehandlet kunne jeg fjerne rødbede saften ved at sjaske vand på flisen og lade det trække GENNEM granitten og ud på den den anden side, men det er lidt svært, når man først har fået placeret bordpladen. Hvor utroligt det end lyder er granit «hullet som en si». Kender pt ikke noget til marmor, andet end det er følsomt over for «sure» vædsker (under Ph 7 = vand), men en mat overflade kan poleres op som vores i DK gammelkendte «terrassogulve» (marmorstykker i cement)