BOLIG, KØB, SALG, VILLAER, GRUNDE, JORD, EJENDOMME

Vores historie

Billede

Flag 20-06-05 ~3 minutters læsning · 558 ord

Hej Alle,

Der er mange dejlige steder i Tyrkiet. For lidt over 2 år siden startede vi med at kigge efter bolig i Tyrkiet. Vores ønsker gik på vand udsigt, bjerge, en villa og relative gode muligheder for at komme derned, i vinter perioden er der kun Antalya lufthavn åben og ikke Dalaman. – det gode vejr var vi ret sikker på ville være alle steder på Tyrkiets middelhavs kyst.

I løbet af en uge kørte vi en kyststrækning på 700 KM. Vi så på dusinvis af steder og villaer. Men vi fandt STEDET, som for os var ubeskriveligt smukt. Så var den uge også gået.

Et par måneder senere havde vi booket et hotel i vores by og brugte udelukkende tiden på at kigge på huse der, men der var ingen der helt passede. Flere tyrkiske mægler sagde, at vi burde bygge selv og da en mægler viste os ”vores strandgrund” var vi solgte. Han viste herefter et af deres reference huse og havde aldrig noget hus der var så smukt og i en så udført kvalitet. Vi købte grunden og små 2 måneder efter var vi igen nede og diskutere de tegninger de havde lavet ud fra vores ønsker og krav.

Så sagde vi go på projektet og vores grund blev forvandlet til en byggeplads med ca. 20 tyrkiske arbejder. Fundamentet blevet lavet som vi aldrig ser det i Danmark med tons vis af beton og jern. Næsten alle de udvendige sten er håndforarbejdet på stedet. Murerne/ydervæggene er næsten en ½ meter tykke!

3 måneder henne i byggeriet var vi med byggefolkene i Antalya for at vælge interiør, fliser mv. Vi var blevet lovet at vi kunne vælge lige hvad vi ønskede til badeværelserne, køkken, gulve mv. som en del af den aftalte pris, så det var vi meget spændte på. Vi blev præsenteret for en meget flot badeværelse/flise butik. 3 timer efter havde vi valgt fliser og interiør til 5 store badeværelser, mosaik til svømme pool, gulve mv. Herefter videre for at vælge et køkken. Sikken en dag! Og i dag kan vi se at vi stort set valgte rigtigt.

De tyrkiske byggefolkene lavet et meget flot arbejde til os, udover et første klasses arbejde med selve huset, terrasser, parkeringsplads og poolområde har de lavet fundamentet til et meget flot haveanlæg i form af masser af stenterrasser og murer i haven mv. Meget mere end vi havde kunnet forvente.

Der har selvfølge også været nogle uhensigtsmæssigheder i processen, bl.a. forsinkelse, som vi vidste der var en risiko for. Status er at de i dag har 10 minus point og 100 i plus, så helt tosset har det ikke været.

Af andre ting, som har gjort os lidt utrygge gennem hele perioden kan jeg nævne en Irak krig (de er naboer til Tyrkiet), flere terrorbomber med mange døde, politivold mod kvinder, usikkerhed omkring EU, lovgivning om udlændinges køb af ejendom og ikke mindst et jordskælv på 5.5 på richterskalen 40 KM fra vores hus. Men vi er stadig meget positive.

Vedlagt ser i det færdige resultat.

Det var meget kort version, hvor meget er undladt – gælder mig til at læse om jeres oplevelser med Tyrkiet.

Håber ovennævnte være til inspiration til andre.

Hilsen

Palle

PS: det er med vilje jeg ikke har nævnt steder. Jeres paradis er også derude – søg og du skal finde:-)