BOLIG, KØB, SALG, INDREJSEREGLER, SKØDER

TAPU - Skøde

Flag 22-05-06 ~2 minutters læsning · 407 ord

TAPU

Der er nu åbnet for udstedelse af skøder til udlændinge, herunder danske statsborgere med den nye lovgivning på området. Den nye lov om udstedelse af skøder til danske statsborgere kræver en 6 måneders opholdstilladelse, der skal være gyldig i det øjeblik skødet udstedes. Det forventes at når opholdstilladelse og millitærgodkendelse indleveres, vil det tager ca. 2 måneder inden skødet er i hus.

I praksis vil der fremover gælde at opholdstilladelsen skal være gældende 6 x 31 dage. Loven kræver 6 måneders opholdstilladelse, men her menes 6 x 31 dage. Da nogle måneder er af 30 dages varighed, bør der i praksis ansøges om 7 måneders opholdstilladelse.

Vi har forsøgt at få tilladelse til at søge opholdstilladelserne for Jer via fuldmagt, men det har ikke været muligt og der kræves fortsat personligt fremmøde. Ved ansøgning på politistationen i Alanya tager det ca. 30 dage inden opholdstilladelsen er i orden og opholdstilladelsen skal hentes personligt. I behøver ikke hente den samme dag som den frigives, men afhentes den f.eks. 3 måneder senere vil den også være 3 måneder gammel. I skal derfor overveje hvordan dette passer ind i Jeres ferieplaner og evt. om der skal søges en længere opholdstilladelse.

Følgende kræves på politistationen:

2 kopier af passets forside, og 2 kopier af passets sidste side.

5 pasfoto.

2 stk. blå plastik mapper

Der skal udfyldes 3 blanketter (maskinskrift) på tyrkisk.

2 kopier af din tyrkiske bankbog. Du skal kunne fremvise et

indestående til politiet der svarer til et 7 mdr. ophold - ca. 200

Euro pr. måned - pengene skal kun stå på kontoen i et par dage.

En opholdstilladelse på 7 mdr. koster pt. 549 Lira (ca. 2400 kr.) Står der 2 navne på skødet skal man således gange beløbet med 2. Hvis man er ægtefæller, kan man vælge at spare lidt omkostninger ved at lade en ene ægefælle stå på skødet.

Når man har ordnet ovenstående på politistationen, tager man ned på det lokale skattekontor og betaler 479 Lira. Indbetalingssedlen som du skal bruge hertil udleveres hos politiet. Når beløbet er indbetalt på skattekontoret, skal du huske at aflevere en kopi til politiet.

Politiet giver besked når visum er klar. Der skal regnes med 1 - 3 uger og man skal selv være til stede når opholdstilladelsen/visumbog udleveres.

(Husk at have mindst 1 års gyldighed i dit pas, når du søger om opholdstilladelse)

Det hele tager ca. ½ dag - kø allevegne… turen bliver: politistation-skattekontor-bank-vores kontor-politistation.

Skribentmail: