BOLIG, PRAKTISK, FLYTNING, MOMS, MØBLER, TOLD

Møbel transport - til Mads

Flag 31-08-05 ~2 minutters læsning · 260 ord

Først vil jeg anbefale dig at bruge søgefeltet oppe i højre hjørne. Skriv «møbler transport» og der fremkommer rigtig mange gode indlæg om emnet. Der er bl.a. også tlf.nr. og kontaktpersoner til DFDS og Ide Møbler i nogle af indlæggene.

Jeg er også selv i samme situation at vi skal have transporteret nogle møbler til Tyrkiet. Vi har dog købt en del dernede, så det er ikke fuldt møblement vi skal have sendt.

Jeg har haft ringet til 2 transportfirmaer (lastbil transport) - det var Schenker og Neptun Transport - begge firmaer kører til Tyrkiet. MEN ingen af dem er begejstret og fraråder mere eller mindre transport, især hvis det er alt muligt i kasser.

Vi har også talt med en dansker, som er flyttet til Tyrkiet i foråret og har fået kørt et helt flyttelæs derned med Schenker. Han fraråder det på det kraftigste. Hans ting blev tilbageholdt i tolden i meget lang tid og alt hvad han havde i hver eneste kasse skulle skrives på lister og fortoldes !!! Bl.a. gav elektroniske ting mange problemer, så den slags måtte vi endelig have med som helt alm. bagage, hvis vi ønskede den slags derned.

Derfor vil vi nu sende vores møbler med DFDS. Det skal være nye møbler med faktura - DFDS får så den danske moms (25%) tilbage ved udførsel. Heraf betales der så 18% tyrkisk moms og 4% told - resten går til fragt + derudover et fragtgebyr pr. m3 og evt. også ekstra i transport fra Alanya (hvis man som os ikke bor der).

hilsen Linda