BOLIG, KØB, SALG, EJENDOMME, EJENDOMSMÆGLERE

Ejendomsmæglere i Tyrkiet og Peter Brixtofte

Flag 23-09-05 ~2 minutters læsning · 253 ord

Kim Madsens skudsmål for Peter Brixtofte, må stå for hans egen regning. Men at omtale ham som førende ejendomsmægler i Tyrkiet, er dog en fortalelse.

Denne vildfarelse kunne hænge sammen med at Kim Madsen måske kun kender til 5% af ejendomsmæglerne i Antalya, blandt det 15% han har hørt om, og er slet ikke vidende om de 80% som har eksisteret i det område i mange år.

Danske ejendomsmæglere hører ikke til blandt de 5% der for tingene til at ske. I masser af år har engelske, tyske, hollandske og andre nationer købt ejendomme i Tyrkiet, gennem meget professionelle tyrkiske ejendomsmæglere.

De danske ejendomsmæglere, herunder Peter Brixtofte, har bare kopieret en god ide, som allerede havde vist sit vær – efter at danskerne var begyndt at købe ejendomme gennem de eksisterende mæglere.

Jeg har ingen personlig erfaring med Peter Brixtoftes virksomhed, eller med hans tid som borgmester i Farum. Jeg har dog erfaring fra ca. 10-15 af de ejendomsmæglere som arbejder i Antalya området. Uden undtagelse har de tyrkiske ejendomsmæglere givet mig den bedste oplevelse.

Hvorfor der alligevel er så mange danske ejendomsmæglere i Tyrkiet, hænger nok desværre bare sammen med den danske mentalitet. Vi er sgu ikke meget for det fremmede, hverken ude eller hjemme. I visse områder omkring Middelhavet, kan man snart ikke få lokal mad mere, men kun dansk hakkebøf med løg.

Kim Madsen, de få danskere som for tingene til at ske, er langt under 5% - og de fleste af dem er enten døde eller tæt på pensionsalderen.

Skribentmail: