BOLIG, PRAKTISK, EJENDOMME, IT, SERVICE

SV: DR1 og DR2 i Alanya området

Flag 07-06-08 ~3 minutters læsning · 448 ord

Dansk TV

Oplysning fra www.drsydeuropa.com

Gennem de seneste måneder har vi oplevet en meget stor forvirring blandt danske boligkøbere, der får forkerte oplysninger om, hvordan de kan se dansk TV i Tyrkiet.

DR Sydeuropa, som i samarbejde med DR og Canal Digital er den eneste formidler af smartkort til Tyrkiet.

Generelle oplysninger

DR Sydeuropa sender DR’s kanaler (DR1 og DR2) på satellitten Intelsat 10-02, hvis footprint dækker til og med Alanya og Ankara i østlig retning. Her kræves en parabolantenne på ca. 1,4-1,5 meter. Jo længere vi kommer mod vest, desto mindre kan parabolantennen være. For eksempel ca. 1 meter i Izmir.

Det er ikke muligt, at anvende et smartkort anskaffet i Danmark fra hverken Canal Digital eller Viasat.Den årlige kortafgift er på 290 €.

Installation

Vi anbefaler parabolantenner af typen Offset. Kabelføring skal foretages med Coaxial Gold 18 dB/800 MHz eller tilsvarende kvalitet.

For at give kunden den mest bekymrings frie fremtid anbefales også den specielle receiver 3320-RSYD, som vi har udviklet i samarbejde med Force. En speciel software sørger for, at receiveren altid starter på DR1, hvis der har været strømsvigt eller fejlbetjening.

Ved købet af receiveren får man automatisk online service på dansk hos os, hvis der skulle opstå et problem.

Fællesantenneanlæg

Er der flere i samme ejendom, der ønsker dansk TV, kan man opsætte en fælles antenne, der sender de originale signaler ned til receiveren i den enkelte bolig. Det er ikke lovligt – og strafbart – at anvende ét smartkort til flere boliger med centralt placeret receiver.

Levering

Den faste installation leveres og udføres af lokal installatør i Tyrkiet.

Smartkort og receiver er lettest at sende til kundens adresse i Danmark, hvorefter kunden selv tager receiveren med på sin næste rejse til Tyrkiet. Den måler 28 x 21 x 7 cm og vejer under 2 kg.

Fra det øjeblik vi har modtaget bestillingen, er forsendelsen fremme på højst 4 hverdage.

I Alanya og Antalya skal parabolen kunne «se» i en retning på ca. 225 grader (sydvest) og have fri «udsigt» over en vinkel på ca. 40 grader målt over vandret plan.

Da det ikke er alle steder, det kan lade sig gøre, kan vi anbefale følgende idé: Tjek at en antenneplacering er mulig i den konkrete bolig, som I tilbyder danskere og fortæl dem, at det i denne konkrete bolig kan lade sig gøre at få dansk TV.

Se www.drsydeuropa.com

Enhver, der retter henvendelse til DR eller Canal Digital i Danmark bliver henvist til denne side eller vores kontor.

Denne instilling kan således ikke tage TV3 eller 3+ - det kræver (så vidt vides - en skål på mindst 4 meter i diameter og koster fra 5 - 10.000 kroner alene for skålen)

Skribentmail:

Mere info: http://www.drsydeuropa.com