PENSION, OPSPARING, JURA, REGLER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING, PENSIONSAFKASTBESKATNING

Pensionsafkastbeskatningsloven/dobbeltbeskatningsloven

Flag UDLANDSXPERTERNE 27-02-09 ~Et minuts læsning · 206 ord

Den 301 2007 afsagde EF-Domstolen en dom vedr. pensionsbeskatningen i DK.

Den danske skatteminister måtte igen acceptere et slag over nakken og måtte bede sine embedsmænd om at ændre den danske lovgivning.

Det betød, at DK opsagde dobbeltbeskatningsaftalerne med Spanien og Frankrig pr. 11 2009. Konsekvenserne fremgår af flere indlæg hos www.udvandrerne.dk

En anden konsekvens af dommen fremgår af den nye lov om pensionsafkastbeskatning, der trådte i kraft pr. 11 2008. SKAT har i den anledning udgivet en pjece: «Skat og pensionsordninger - til dig, som har en pensionsordning i DK eller et andet EU- eller EØS-land».

Da jeg ikke kan finde svaret på mit spørgsmål i pjecen, har jeg sendt et spørgsmål til SKAT i DK og til min danske bank, men begge har givet mig komplet ufyldestgørende svar.

Spørgsmålet lød:

Kan jeg som resident i Frankrig og Spanien overføre min danske ratepension under udbetaling til en bank i Spanien eller Frankrig i.h.t. EF-Dommen og den nye danske lovgivning???

Et tillægsspørgsmål vedr. de tidligere dobbeltbeskatningsaftaler:

Som resident i Frankrig kan jeg ikke flytte til Spanien eller andet EU-land uden store skattemæssige konsekvenser fra Danmarks side.

Er det i EU-ånden om kapitalens frie bevægelighed??

Kilde:

Lov om pensionsafkastbeskatning samt opsigelse af lov om dobbeltbeskatningaftale med Frankrig/Spanien

Skribentmail: