UDDANNELSE, FORSKNING, KØB, SALG, STUDIEOPHOLD

På egen hånd i Singapore

Flag ARTIKEL 16-06-10 ~2 minutters læsning · 355 ord

Undervisning om dansk politik og europæiske ideologier står ikke længere på skoleskemaet for 24-årige Dorthe Brandt Madsen. Sådan har det ellers været de sidste tre et halvt år på Statskundskab i København, men nu er hun taget på udveksling til Singapore.

»Jeg er taget af sted på udveksling for at prøve noget andet. Jeg vil ud og prøve min drøm af og få undervisning i et fremmed land. Udveksling er en perfekt måde at komme ud og lære noget nyt på«, siger Dorthe Brandt.

Dorthe Brandt flyttede til Singapore for tre måneder siden, og allerede nu kan hun mærke, at mange ting er anderledes, end hun er vant til i Danmark.

»Der er jo stor forskel på at være i et dansk klasseværelse med danske elever, i forhold til at være i et internationalt klasseværelse med forskellige elever fra hele verden med hver vores erfaring. Det giver en anden form for dynamik, og jeg lærer en masse engelsk, som jeg nu bruger fagligt i et internationalt miljø,« siger Dorthe Brandt.

Udvekslingsopholdet i Singapore giver ikke bare nye undervisningsmuligheder og nye klassekammerater. Der er også mange muligheder for at rejse rundt og opleve en anden kultur i et fremmed land.

»Jeg rejser tit af sted i weekenderne. Det giver mig chancen for at opleve Singapore og de omkringliggende lande og viser, at jeg kan navigere i fremmede miljø,« siger Dorthe Brandt.

En bedre studerende

Hun er overbevist om, at hendes nye erfaringer både fra skolen og hverdagen i Singapore er med til at gøre hende til en bedre studerende. Og alt det hun oplever i Singapore, vil Dorthe Brandt bruge til at være bedst muligt forberedt på arbejdsmarkedet i fremtiden.

»Jeg synes, at min faglighed er blevet styrket. Jeg har tænkt meget over, hvad pokker jeg egentlig har lært ved at være ude. Jeg tror først, jeg finder ud af det, når jeg kommer hjem og kan se det i et større perspektiv. Men man skiller sig ud ved at have været i udlandet og læse, og jeg håber på, at det kan være med til, at jeg komme øverst i job-bunken,« siger den midlertidige udenlandsdansker.