BOLIG, KØB, SALG, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER

Retssag på vej mod forhenværende Hafnia-direktør

Flag ARTIKEL 10-04-09 ~3 minutters læsning · 468 ord

Den mangeårige Hafnia-direktør Per Villum Hansen, der de senere år har tjent gode penge på vindenergi, er nu kommet i kraftig modvind.

Sammen med en forretningspartner har den danske direktør nemlig stået i spidsen for ferieprojektet Villa Collina i Syditalien med 100 ferieboliger, der har været ramt af en lang række problemer og nu med al sandsynlighed ender i en retssag.

Berlingske Business erfarer således, at en række boligejere i øjeblikket arbejder sammen om en retssag mod Per Villum Hansen og hans selskab Vista Mare A/S, der har stået for opførelsen af de mange syditalienske ferieboliger, der ligger i Calabrien syd for Napoli.

Sagen er desuden nævnt i Vista Mares årsregnskab, hvor selskabet også beskriver, at der allerede verserer to sager med utilfredse husejere.

De mange misfornøjede købere er blandt andet utilfredse med, at projektet på en lang række punkter ikke har levet op til det, man lovede i det oprindelige prospekt.

Ingen af køberne har af hensyn til den kommende retssag ønsket at udtale sig i sagen, men ejerforeningens bestyrelse bekræfter over for Berlignske Business, at man allerede fredag skal drøfte det kommende sagsanlæg.

Levede ikke op til forventningerne

Per Villum Hansen bekræfter over for Berlingske Business, at han er bekendt med, at der er en retssag på vej, men han påpeger, at det i hans øjne kun drejer sig om nogle enkelte feriehusejere I Villa Collina, der ikke er tilfredse.

»Når man opfører den slags projekter, vil der altid være nogen, der ikke er tilfredse. Sådan er det, og jeg tager det indtil videre rimelig stille og roligt,« siger han.

Et af problemerne i det italienske projekt er, at en række af boligejerne kæmper med voldsomme oversvømmelser og efterfølgende vandskader fra de mange kraftige regnfald i bjergene i området, da husene angiveligt er bygget på et alt for skrøbeligt fundament.

Hertil kommer problemer omkring den private adgang til strand, som køberne var blevet lovet samt det faktum, at en anden entreprenør nu er begyndt at bygge på nabogrunden og dermed spolerer den havudsigt, som boligejerne ligeledes var blevet lovet, da de i sin tid investerede millioner i husene.

Samtidig blev køberne i sin tid lovet swimmingpool og tennisbaner, der ikke var færdige, da de fik afleveret nøglen til deres huse.

Har fundet advokat

Fra en række referater fra møder mellem repræsentanter fra Per Villum Hansens selskab Vista Mare A/S og en sammenslutning af feriehusejere kaldet Køberkredsen som Berlingske Business er i besiddelse af fremgår det desuden, at huskøberne gennem længere tid har forsøgt at kontakte selskabet omkring projektets mange problemer uden dog, at der er blevet gjort noget ved det.

Endnu er det uvist, hvor stort et beløb der bliver tale om i den kommende retssag, men flere husejere har som følge af de mange problemer allieret sig med en advokat, der kan føre deres sag.