MELLEMMENNESKELIGT, GENERELT, AKTIER, ISENKRAM, LEDELSE, OVERNATNING, RESTAURANTER

Julefrokost i Scandinavian Club Varna

Flag 30-01-10 ~4 minutters læsning · 757 ord

Årets skandinaviske julefrokost i Varna fandt sted på Best Western Park Hotel i Chaika. Hotellet er norsk ejet, men ejerne er kun sjældent i Bulgarien og deltog heller ikke i år. På forhånd havde vi haft møde med hotellets bulgarske direktør, hvor menuen og planen for aftenen blev fastsat. Bl.a. fik vi lov til selv at komme med gløgg og risalamande.

Foreningens formand, Henrik Lund, bød velkommen og takkede aftenens sponsor, Frank Petersen, for at have sørger for de rigtige ingredienser til gløggen. De var sammen med andre godter blevet fløjet ind af en af vennerne hjemme fra Danmark nogle uger i forvejen.

Gløggen var klar til tiden (det sørgede vi selv for), men hotellet havde glemt at stille en kogeplade og kaffekrus frem i baren som aftalt. Men OK, det var en stor portion og den holdt sig rimeligt lun mens vi varmede op til middagen med 2 – 3 kopper gløgg.

Mens gløggen blev varmet op, opdage vi at beskeden om at sætte borde sammen til et langbord ikke var nået fra direktøren til de folk, der arbejde i restauranten. Det fik vi fixet.

Da vi kom ned fra baren og skulle sætte os til bords var der dækket op til to personer for lidt og der var ikke forberedt mad til de to sidst tilmeldte. Igen en kommunikationsbrist mellem hotellets ledelse og restauranten.

Well, well, det blev også fixet, og alle fik noget at spise. Maden var dog ikke så spændende, som vi havde forestillet os, men det kunne sagtens spises. Salaten var overhældt med olie (det er ikke alle, som bryder sig om det), osten var blevet varmet for lidt, kuvertbrødene var gamle, kødet var tørt og portionerne for små.

Et lyspunkt var at restauranten havde rødvinsudsalg, så det var muligt at købe vin til supermarkedspriser. Det benyttede vi os naturligvis af, der findes MASSER af glimrende bulgarske rødvine.

Desserten – risalamande – var dansk hjemmeproduktion med lun kirsebærsovs fra Rynkeby, og den blev det ikke klaget over. VEL? INGEN KLAGER? ”Nej, nej lad os få noget mere.” Nå, men det var jo også mig, der havde blandet den efter opskrift fra Karolines Køkken. Portvinen Tawny style glemte vi at få på bordet, men den røg ned lidt senere på aftenen. No problem.

Mandelgaven – for sådan en var der naturligvis – var et tomandstelt fra Værestedet Fisken i Haskovo som vi havde støttet med et beløb til driften. Mandlen blev fundet af Luba og Roger fra Norge. De er begge til Out Door oplevelser, så teltet bliver helt sikkert taget i brug.

Endelig havde vi pakkeleg og 5 leva gaverne skiftede hastigt hænder. Da papiret var flået af gaverne hos de heldige vindere (formanden med frue var ikke blandt dem!) var det tid til formandsvalg. I sådan en dynamisk forening må man forvente kampvalg, men der blev helt stille!

Efter et par mislykkede forsøg på at moppe nogen til at stille op, fandt formanden en løsning. Vi spille om det! Vælg et tal mellem 1 og 6. Det blev…4! Og Frank Petersen blev ny formand for 2010. Tillykke!! Vi fik godt nok ingen takketale, men vi forventer et begivenhedsrigt år, Frank!

Efter middagen rundede vi af oppe i baren med en ”avec” til kaffen og omkring midnat sagde de fleste godnat. Tak for en hyggelig aften!

Desværre kan vi ikke give denne restaurant mere end to stjerner. Maden levede som sagt ikke op til forventningerne, og der var for mange brist omkring det praktiske. Vores kvindelige tjener virkede halvsur og stresset, selv om vi var de eneste gæster i restauranten. Better luck next time.

Scandinavian Club Varna

Antallet af fastboende skandinaver i Varna vokser langsomt, men sikkert år for år. Derfor tog Henrik Madsen fra bulgarien.dk for tre år siden initiativ til etablering af en social klub for skandinaverne. I det første år var konsulatet aktivt involveret i arrangementerne, men på det seneste har de forholdt sig passivt.

I år samledes vi for 3. gang til traditionel skandinavisk julefrokost – så traditionel som det nu er muligt, når man befinder sig 2500 km syd for kølediskene i Føtex.

Adresse: 190 Chaika. Hotellet ligger ud til hovedvejen, som fører til Golden Sands

Type: Internationalt køkken

Bedømmelse: 2 kokkehuer

Bedømt af: Henrik og Irena Madsen

Bedømmelsesskala:

1 kokkehue: En katastrofe. Hundemad.

2 kokkehuer: Kan spises, men ikke anbefales.

3 kokkehuer: Godt gennemsnitligt måltid.

4 kokkehuer: Glimrende måltid over gennemsnittet. Fuld valuta for pengene.

5 kokkehuer: Super oplevelse, vi kommer igen. Ingen svipsere.

6 kokkehuer: Fantastisk oplevelse på alle niveauer – lige til Michelin Guiden.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bestwesternvarna.com