SOCIAL, SUNDHED, JURA, REGLER, ADVOKATER, ARVEFORHOLD, BILER, LEJLIGHEDER

Svar til Hvordan kan man få skilsmisse fra en tyrkisk mand når man selv er fra Estland

Flag 25-03-14 ~2 minutters læsning · 311 ord

Jeg skal ikke kunne sige, om du kan blive skilt i Estland, uden at din mand kommer til mindst ét retsmøde.

En skilsmisse fra Estland er ikke uden videre gyldig i Tyrkiet, så man skal enten have den godkendt eller igennem en tyrkisk skilsmisse også, så det letteste og billigste vil formodentlig være at blive skilt i Tyrkiet, for jeg vil tro at en tyrkisk skilsmisse kan anerkendes i Estland.

I Tyrkiet kan man forholdsvis let blive skilt, hvis man er enige om skilsmissen, og om hvem der skal have hvad og hvor meget af den fælles formue (hvis man har noget fælles). Det er ikke gratis, da man jo skal i retten. Der er udgifter til advokat og til retsafgift. Man skal ikke nødvendigvis selv møde op i retten, men man skal give sin advokat fuldmagt og fuldmagten skal man ENTEN få lavet i Tyrkiet ELLER på den tyrkiske ambassade, og den skal være notarstemplet, dvs. man kan ikke bare selv lave en fuldmagt.

Bodelingsreglerne er (forenklet), at hver især tager det, som de ejede før de blev gift, og hvad de evt. derefter har fået som arv og gave.

Hvad der er erhvervet under ægteskabet (opsparing/ting, købt for indtægt optjent under ægteskabet) skal deles lige, efter at gælden er fratrukket. Dvs. hvis A har købt en bil i sit eget navn for 50.000 og betalt med 10.000 opsparet under ægteskabet, men stadig skylder 35.000 i den, så er der kun en værdi på 5.000 der skal deles (og måske slet ikke noget, fordi bilen har tabt i værdi). A beholder selve bilen, for man deler VÆRDIEN af genstande, hvis det kun er den ene, som står som ejer. Hvad der er købt i fællesskab, fx en lejlighed som begge står som ejere af, må man enes om enten at sælge eller om hvem der skal købe den anden ud.

Skribentmail: