GENERELLE, FORHOLD, PRAKTISK, FERIEBOLIGER

Slingbox lovligt, svar

Flag 30-09-12 ~2 minutters læsning · 271 ord

Jeg skrev også, at der næppe ville komme et sagsanlæg på en Slingbox, men det er stadig «ulovligt» at sende signaler fra danske udbydere ud over landets grænser, men lovligt at sende fra egen modtagelse fx. TDC eller Viasat til eget brug i fx. sommerhus i Danmark. Hverken TDC eller Viasat vil brokke sig, men TV/filmproducenter vil i princippet kunne fremføre, at der kun er betalt transmission i DK.

Det er netop derfor, at DR er nødt til at blokere for web-TV modtagelse på en Tyrkisk eller anden ikke dansk IP-adresse, ikke fordi de ønsker det, men fordi de kun har betalt rettighed for en given film/udsendelse til et befolkningsgrundlag på 5 mill. mennesker.

DR må gerne sende egenproducerede film m.m. til hele verden.

Altså: TV-Boksen er sammen med Deambox 100% ulovlig, da man deler med mange og kun betaler for 1 abonnement via stråmand i Danmark.

Viasat Fritid eller. alm. Viasat strider mod abonnement betingelserne, hvis man tager udstyret med ud af landet.

Slingbox’ s lovlighed bliver nok en strid om ord, og om, hvem der har ansvaret for at nogle udsendelser ryger ud over landets grænser, selv om udbyderen kun har betalt rettighed for udsendelse i DK. Man kommer nok aldrig til at hænge på noget som privatperson ved brug af Slingbox.

Men et er sikkert, der er nogle tyrkere, der tjener rigtig mange euro på at købe 1 abonnement i DK og sælge samme ene abonnement videre til mange 100 danskere.

Derudover sælger man kinesisk kopi hardware til samme pris som org. varen.

Typisk tager man 350 euro for en DM500, som koster under 500 KR I KOPIUDGAVE.

Skribentmail: